Blacken Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 (edited) Witajcie forumowicze potrzebuję waszej porady otóż poszukuję masywnego (jak np Duke Air Force One) pióra ze stalówką cienko piszącą np EF lub numeracja na spływaku stalówki 0 lub 1, ewentualnie 2 , w cenie do 250 złotych. Może coś zaproponujecie? Pozdrawiam i już dziękuję za zainteresowanie tematem. Edited December 3, 2014 by Blacken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 TWSBI 580 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacken Posted December 3, 2014 Author Report Share Posted December 3, 2014 fajnie tylko gdzie kupić to cudo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 fajnie tylko gdzie kupić to cudo? http://www.andersonpens.com/Default.asp 65 USD z wysyłką, EF-ki piszą jak żyletki naprawdę bardzo (dla niektórych za bardzo !!!) cienko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Popieram przedmówcę -świetne pióro. Choć nie tak masywne jak Duke. Jeśli szukasz pióra ciężkiego może Pilot MR ze stalówką F? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreo Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 W mojej ocenie MR jest raczej lekki. Subiektywnie uważam, że "masywniejsze" od niego jest np Lamy Studio CT metal, a jego stalówka EF jest "akuratnie" cienka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacken Posted December 3, 2014 Author Report Share Posted December 3, 2014 TWSBI jest fajne, "future" ale niestety nie nabędę go z zagranicznych portali gdyż mam barierę językową, niestety w moich czasach uczyli w szkole rosyjskiego a na polskich Allegrach i tym podobnych brak ofert tego pióra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Jeśli chodzi o Pilota MR, mam takiego i też uważam go za średnio lekkie pióro choć masywne, jest co trzymać. Myślę, że można polubić. A ja też lubię czuć co trzymam w łapie Pilota bym polecił, stalki EF są znakomite. Lamy Studio to też kawałek pióra i piszą fajnie. Inne to Kaweco Sport, Faber-Castell E-motion, Pilot Prera... Wszystkie wymienione są dostępne w Polsce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Fakt - Lamy Studio to bardzo porządne pióro. Lubię i polecam. Jeśli bariera językowa jest silna a chciałbys wypróbować TWSBI - nie ma problemu, żebym je dla ciebie zamówił (nie narzucę żadnych dodatkowych kosztów, tylko cena pióra + przesyłka do PL). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 (edited) Celuj w produkcje japońskie, nie TWSBI, w każdej kategorii "wagowej" japońce są "lżejsze" od reszty świata... no i podobno najcieńsza jest stalówka w Sailorze i ma swoją nazwę Sai-bi Togi,... czyli extra extra fine Edited December 3, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Poszukaj na ebay.pl... tam nawet zagraniczne oferty powinny Ci sie na PL jezyk przetlumaczyc. ... a TWSBI sciagniesz juz z DE. Niekoniecznie z USA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacken Posted December 3, 2014 Author Report Share Posted December 3, 2014 Dzięki Mate już serfuję po Ebayu rzeczywiście jest tych TWSBI sporo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts