visvamitra Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 (edited) Nie jestem największym fanem Diamine, ale lubię ich atramenty, różnorodność i nasycenie kolorów. Golden Brown prezentuje się świetnie, do tego nie zaobserwowałem złych manier. Przepływ jest świetny, kolor jest swietny, cieniuje, nie wyłazi na stalówkę piór, które nim zalałem. Polecam. KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW MÓJ PROGRAM GRAFICZNY WIDZI TEN KOLOR MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemny, w rezultacie powstał taki gradient - dla papieru OXFORD) INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Diamine Kolor: Golden Brown Nasycenie: silne Przepływ: bardzo dobry Cieniowanie: eleganckie, mnie się podoba SKANY (Pismo + cieniowanie): W kalendarzu LEB MODEL, Kaweco Classic Sport, Eyedrooper, blaszka B Edited November 6, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Jeszcze nie wiem, czy mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Jest git. Dla mnie wszystko co nie jest płaskie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Jest git. Dla mnie wszystko co nie jest płaskie Już się kilka razy z tym spotkałem i nie wiem jak do tego podejść , więc zadam pytanie co wy macie na myśli płaskie?? mogę jedynie się domyślać, ale wolałbym fachowej definicji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Nie chodzi mi o dosłowne znaczenie W tym przypadku płaskie oznacza nie cieniujące i przez to lekko nudnawe. Jak Mazowsze dla górala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Dzięki @ded właśnie tak przypuszczałem że chodzi o to cieniowanie. Co do samego cieniowania, mogę się mylić, ale moim zdaniem nie jest to w 100% zależne od atramentu co w wielu recenzjach, czytam że atrament cieniuje, ale w dużej części od piórka tzn. od ilości podawanego atramentu. Myślę że na bardzo sucho piszącym piórku, nie uzyskamy odpowiedniego cieniowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Mam wrażenie, że cieniowanie zależne jest nawet od papieru. Ostatnio zauważyłam, że tekst napisany tym samym piórem, napełnionym tym samym atramentem inaczej wygląda na zwykłym papierze xero, inaczej zaś - z widocznym cieniowaniem - nawet na oxfordzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Na pewno wszystkie elementy mają jakiś wpływ. Moim zdaniem jednak w kwestii cieniowania atrament jest najważniejszy. Jeśli ink dobry w tym temacie, to cieniowanie w mniej sprzyjających okolicznościach będzie po prostu słabsze, natomiast jeśli jest kiepski (np, Edelstein Mandarin) to żeby nie wiem co sie działo, będzie płasko i równo. No, może gdyby nim chlustać z flachy... Jest po prostu beznadziejny w te klocki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 ja mysle ze atramenty mocno nasycone slabo cieniuja, a te slabsze zauwazalnie. niepotwierdzone info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Mnie sie podoba. Ciepły taki i ładnie sie zachowuje podczas pisania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Bardzo ładny brązik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 5, 2015 Author Report Share Posted August 5, 2015 CIAK paper, TWSBI 580, stub 1,1 LEB Model calendar, TWSBI 580, stub 1,1 Copy paper, TWSBI 580, stub 1,1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukiStrike Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Ładny brąz. Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 A ja zmieniam zdanie! Jednak mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Bardzo fajny kolor Podczas zamówienia na Noodlersa myślałem nad podobnym kolorem i trochę żałuję, że nie zamówiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts