visvamitra Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Sailor produkuje świetne atramenty, szkoda, że jedynie ułamek z nich jest dystrybuowany na całym świecie. Większość produkowana jest dla sklepów w Japonii. Sklep Pen & Message sprzedaje serię kilku atramentów w ciekawych kolorach. Poniżej załączam zdjęcia z fountain pen network: Cigar Green Old Burgundy Fuyugare Grey Shuo Blue-Black Yamano Grass Purple Shuurushi Red Vintage Denim Blue Quadrifoglio Green Dotarła do mnie próbka Cigar Green - i muszę powiedzieć, że ten kolor jest niesamowity. Łączy w sobie zieleń, złoto, brąz, pomarańcz, żółty. W zasadzie na każdym papierze ujawnia odmienne oblicze. Gdyby nie cena (40 $ z kosztami wysyłki do PL nie wahałbym się ani chwili). A tak...zużyję próbkę i dalej będę pisał Verde Muschiato Stipuli, które wprawdzie nie jest aż tak ciekawe, ale pozostaje świetnym atramentem. KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW CHROMATOGRAFIA MÓJ PROGRAM GRAFICZNY WIDZI TEN KOLOR MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemny, w rezultacie powstał taki gradient - dla papieru OXFORD) INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Sailor dla sklepu Pen & Message Kolor: Cigar Green Nasycenie: silne Przepływ: bardzo dobry Cieniowanie: eleganckie, mnie się podoba SKANY (Pismo + cieniowanie): W kalendarzu LEB MODEL Lamy Al-Star, blaszki F i stub 1,5 Notatnik Franklin - Christoph Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 niejednoznaczny, fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Bardzo ciekawy kolor:) Jak zwykle samakowicie podany w recenzji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Powiedziałabym nawet, że recenzja jest fajniejsza niż kolor Ale na żywo może wyglądać ciekawiej, w co wierzę, skoro visvamitra tak go chwali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 O kurczę - fajny jest To jest ten w takich dużych wysokich butelkach? Atrament wygląda świetnie... szkoda trochę że taki drogi bo chętnie bym go kupił (ileż to ja już razy napisałem ostatnio ), ale jakbyś coś kiedyś to być może bym się podpiął Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maguda Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Och, mi się ten kolor baaardzo podoba. Bardzo. Bardzo ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts