konis Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Pięć dni temu w dziale " Jakie pióro dziś kupiłeś", napisałem że leci do mnie Pelikan 520 NN. No i dziś doleciał... W "pelikanowskiej biblii" znalazłem odpowiednią tabelkę dla tego modelu. Podano w niej : nazwę, rodzaj i kolor wykończenia, okres produkcji i charakterystyczny szczegół pozwalający na identyfikację modelu. Oto ta tabelka. Kilka zdjęć piórka. Kiepsko to widać, ale stalówka jest oznaczono literką M. Charakterystyczny symbol kotwicy na spodzie klipsa o którym napisano w tabelce, a przy okazji szczyt skuwki z firmowym logo. I najważniejszy dla mnie atrybut pióra. Można nim pisać i to wielką radością i przyjemnością zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Fajne Tylko (jak dla mnie) zamiast zieleni mogli dać coś ci się lepiej ze złotem komponuje. I ta stalóweczka, ehh... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Jak na moje, to trochę za dużo tego złota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Fajny chociaż osobiście nie przepadam za aż tak błyszczącymi piórami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Już musiał rozebrać, posprawdzać, doszukać szczegółów a taki ładny jest w całości Pelikan 520 NN to znaczy (No Name) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted October 8, 2014 Author Report Share Posted October 8, 2014 Już musiał rozebrać, posprawdzać, doszukać szczegółów a taki ładny jest w całości Pelikan 520 NN to znaczy (No Name) Pozdrawiam Jakbyś kupił pióro od faceta który handluje "mydłem i powidłem" i na aukcji prezentuje pióro w taki sposób : Na dodatek za cenę ponad 200 euro, to też byś najpierw sprawdził co kupiłeś zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 (edited) Jakbyś kupił pióro od faceta który handluje "mydłem i powidłem" i na aukcji prezentuje pióro w taki sposób : Tak się właśnie znajduje okazje, (jak się ma wolne tyle euro) ehhh Edited October 8, 2014 by Cyb0rg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 No faktycznie, fotka jakby żelazkiem robiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Narzekacie nie wiem na co.... Ja lazurowego Duofolda to kupilem na aukcji gdzie zdjęcia były około 100x albo i więcej razy gorsze niż to pokazane... Wyobraźcie sobie fotkę zrobioną starą komórką w czymś a'la ciemna piwnica... Kolor zobaczyłem tak naprawdę po wyjęciu z przesyłki, a pióro odraczało się kilka godzin bo było tak uświnione atramentem... A to powyżej to eleganckie foto przy tamtych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 bardzo ładny model, gratulacje Konis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts