visvamitra Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Kasiasemba i Mac.Kozinsky podjęli się karkołomnego przedsięwzięcia zalania ziemi polskiej Noodlersami. Wielki respekt dla Kasi za negocjowanie warunków i koordynację zamówienia grupowego. Postaram się powrzucać przed 6.09.2014 recenzje albo przynajmniej jakieś skany Noodlersów, które uciułałem w postaci flaszek lub próbek. Nie obiecuję, że się uda, ale spróbuję. Będę bazował na starych tekstach i starych skanach/zdjęciach. Z różnych powodów zacząłem kiedyś pisać recenzje, później ich nie kończyłem i mam na imageshacku jedynie fragmenty, w niektórych wypadkach tylko jedno zdjęcie. Mimo to powrzucam je. Może pomogą komuś w wyborze przy zamówieniu grupowym? Zachęcam również inne osoby, które maja na stanie atramenty Noodler's do wrzucenia choćby zdjęcia ze smartfonu z plamą koloru i jakąś opinią na temat inkaustu. North African Violet to jeden z atramentów z serii V-Mail. Co to znaczy? Ano, znaczy tyle, że powstał w oparciu o próbki atramentów z lat czterdziestych XX wieku. Nathan Tardiff postanowił odtworzyć stare receptury i zamknąć inkaust w wypełnionych po korek flaszkach z patriotycznymi etykietami Atrament rozbryzgany na papierze Mondi 90g RĘCZNIK KUCHENNY MÓJ PROGRAM GRAFICZNY STARA SIĘ PRZEKONAĆ MNIE, ŻE PO UŚREDNIENIU KUNG TE-CHENG MA MNIEJ WIĘCEJ TAKI KOLOR: ZDJĘCIE BUTELKI (nie moje, źródło pod zdjęciem) www.gouletpens.com INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Noodler's Kolor: North African Violet Opakowanie: kałamarz o objętości 90 ml Cena: 12,5 $ + koszty przesyłki lun 9 $ + koszty wysyłki w zamówieniu grupowym Kasi Nasycenie: silne Przepływ: bardzo dobry w Pilocie 78 G z blaszką B Cieniowanie: silne Jakość linii: bardzo dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki w Pilocie 78G z blaszką B KALENDARZ PAPIER POLJET 80 g Z WYDRUKOWANYMI KROPKAMI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Bardzo przyzwoity fiolecik przypominający Diamine Bilberry, który jest moim faworytem i oczywiście Diamine Sargasso Sea. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Bardzo ładny kolor chociaż odnoszę wrażenie że jest bardzo podobny do regularnie produkowanego przez Noodlers'a koloru o nazwie "Purple" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Bardzo ładny kolor chociaż odnoszę wrażenie że jest bardzo podobny do regularnie produkowanego przez Noodlers'a koloru o nazwie "Purple" nienienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Świetny fiolet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Podoba mi się. I recenzja i kolor. Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 U mnie niestety nie wyświetlają się obrazki poza tym jednym z gouletpens. Czy Wy też tak macie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrsajnog Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Bardzo fajny, "czysty" fiolet. Podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 chcę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 U mnie niestety nie wyświetlają się obrazki poza tym jednym z gouletpens. Czy Wy też tak macie? U mnie wszystko w porządku. Hm. Co jakiś czas tak ostatnio nawet dość często się komuś nie wyświetla, w tym i mi. Hmhmhm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Bardzo przyzwoity fiolecik przypominający Diamine Bilberry, który jest moim faworytem i oczywiście Diamine Sargasso Sea. Pozdrawiam. a sargasso sea to nie jest czasem niebieski? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Kolorek ładny, ale nie chcę. Mam dość fioletów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 (edited) a sargasso sea to nie jest czasem niebieski? I owszem, to bardzo niebieski ink. http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/5114-sargasso-sea-diamine/?hl=%2Bdiamine+%2Bsargasso+%2Bsea Pisałem to w formie że jest między innymi moim faworytem. Pozdrawiam Edited September 2, 2014 by YAMAHAL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 I owszem, to bardzo niebieski ink. http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/5114-sargasso-sea-diamine/?hl=%2Bdiamine+%2Bsargasso+%2Bsea Pisałem to w formie że jest między innymi moim faworytem. Pozdrawiam wlasnie od dawna chce wyprobowac sargasso sea ale w sklepie pl powiedzieli mi ze dostawe beda mieli pod koniec sierpnia, i wkoncu moze go kupie dzieki wlascicielowi recenzji. nie ma jak OT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts