visvamitra Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Próbkę Habanero dostałem od rbit9a, który doskonale opisał ten atrament . Gracias. Kolor uważam za interesujący i bardzo udany. Popatrzmy. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Noodler's Kolor: HABANERO Opakowanie: 90 ml Cena: ok. 40 PLN + wysokie koszty wysyłki zza wielkiej wody (ok. 20 - 25 $) Nasycenie: bardzo dobre Przepływ: bardzo dobry Cieniowanie: widoczne, mnie sie podoba Jakość linii: dobra na większości papierów Osadzanie się na stalówce: NIE na blaszce B Pilota 78G Wpełzanie na stalówkę: NIE na blaszce B Pilota 78G Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: przebija trochę, ale nie jest źle Strzępienie: czasami, na papierze podłej jakości Wysychanie: znośne Inne: czad SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. W kalendarzu LEB MODEL 2. Na papierze RHODIA (zdjęcia) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 z wiekiem wpada w czerwień. zresztą plamy na rękach, po zmyciu pomarańczowego, jawią się różowo. nie wiem czy pisałem w recenzji, ale ja swój flakon kupiłem w purepens, razem z Konradem, więc za paczkę płaciłem raptem 6 funtów. aha. na papierze typu oxford, atrament niemalże niewysychalny. aha 2. od początku roku mam nim zalanego diplomata, żadnych efektów ubocznych nie zauważyłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Bardzo ładny. Może następne zamówienie grupowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 29, 2014 Author Report Share Posted May 29, 2014 Chyba juz bardziej opłaca się zamawiać samemu. Przy zamówieniu grupowym nasz niestrudzony urząd celny dowaliłby nam bonusowe opłaty, które są bardzo niemiłe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 No tak, była już o tym mowa w jakimś wątku. Nic to, nie ten to inny, w końcu założyłeś sobie osobny adres mailowy, więc pewnie masz na myśli jakiś fajne atramenty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) cło to pikuś, bo to raptem kilka procent od wartości. gorzej VAT, liczony od całości, czyli ceny towaru i kosztów przesyłki. także pozostaje śledzenie wspomnianego purepens, a nuż się pojawi? Edit (Piaf): ha! nawet jest: http://www.purepens.co.uk/ Edited May 30, 2014 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 (edited) Ale, ale Noodlersy są również dostępne w angielskich sklepach internetowych:) Korzystam akurat z jednego w tym przypadku, ponieważ jest tańszy od reszty (nie ze wszystkim), mowa o wspomnianym wyżej Pure Pens. Za buteleczkę owego atramentu - 10f, wysyłka za granicę 4.95f (przy zamówieniu do 20f), powyżej 20f - 6.95f. Zdarzyło się raz, że była nawet promocja... Może się jeszcze powtórzy:) A jeżeli ktoś jest chętny w lipcu będę w Polsce, mogę parę zamówić - wrzucić w bagaż i w Polsce przesłać dalej Ale to tak nadmieniam jedynie, gdyby ktoś miał palącą potrzebę Edited May 31, 2014 by foxy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 aha, patrząc na cenę warto pamiętać, że flakon ma pojemność 90ml. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts