Guest Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Spóźniona, ale szczera recenzyjka pióra polskiej firmy Renoird. Model pióra to Renoird Granada w kolorze oranżowym, który mi osobiście bardzo przypadł do gustu. Pióro przypomina do złudzenia Picasso 916 i nie jest to przypadek, Renoird na razie oznacza swą marką dzieła podwykonawców. Życzę firmie wszystkiego dobrego, bo wzięli się za realizację planów niełatwych, a przy tym widać w ich działaniach dużą staranność i zaangażowanie. Dość powiedzieć, że odpowiedzi na moje pytania otrzymałem także w niedzielę. Wymiary: - zamknięte: 13,5 cm - otwarte: 12,00 cm - z założoną skuwką: 16,00cm - średnica: 1,10 cm I sama recenzyjka: Oraz garść zdjęć (z góry przepraszam za słabą jakość, nie miałem dziś dostępu an do dobrego światła, ani do dobrego obiektywu). Atrament: Jansen Kawowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilien Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 (edited) Pióro ma bardzo ładną stalówke. Fajnie wierszydłujesz Edited December 16, 2011 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Co za kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Słowo "wierszydłujesz" wprowadzam do swojego słownika za zgodą autora:) Bardzo mi pasuje jako lżejsze określenie rymów częstochowskich:P A co d kolorku, to zerknijcie na drugie klejone w całości zdjęcie. Widać pięknie jak światło i bliskość innego intensywnego koloru mieszają w oddaniu barwy atramentu. Najbliższe prawdzie są dwie, trzy pierwsze linijki tekstu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Fajna recenzja. I pióro ładne! Fajnie wierszydłujesz Zgadzam się! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malwes Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Kolor pióra bardzo ładnie współgra z kolorem atramentu. Piórko bardzo interesujące. I przez ten kolor - radosne, optymistyczne, wiosenne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Witam, nie zakładam nowego wątku. Recenzja tego samego modelu i nawet koloru. Atramentem tym wymienionym, którym pisałem recenzje to Hero niebieski wasable. Fotki na stronie www.renoird.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Nie wiem dlaczego kopiuje mi ten adres fotek. Tylko na tym forum mam problem z wstawieniem fotek z innego serwera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Najpierw "url", potem "img". Po "img" serwer spodziewa się odnośnika do obrazka. Poza tym, moim zdaniem, "url" jest tu zbędny, ale zostawiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Tzn. najpierw skopiować adres obrazka a potem wstawić img. Ja tak robie tylko odwrotnie a on automatycznie powtarza adres i wychodzi tak jak widać. Edited January 1, 2012 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 (edited) Z tym piorem to jest tak, że po jakimś czasie uzytkowania cos mi w nim przestalo odpowiadać. Niby taki sam jak Sonnet czy Picasso, a ostatnio Baoer a jednak inaczej, na minus. Jakieś mniej wygodne, coś nie pasowało. Używam je rzadziej jak Roman Time i nawet zacząłem go mniej lubieć. Okazało się, że ma wiekszą stalówke od Picassa i dwóch pozostałych. Może nie większą a dłuższą o jakieś 2 milimetry. Może trzeba wcisnąć mocniej, ale ja tego nie próbowałem, takie dostałem. Edited July 25, 2012 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.C.Fountainpen Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Bardzo ważne pytanie a propos pióra: Gdzie i za ile można je kupić (Renoird Grenada)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 To konkretne pióro jest do kupienia. Niewiele używane. Właściwie minimalnie. Szczegóły, w tym zdjęcia, na pw, jeśli jesteś zainteresowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts