Jump to content

Historia parkerowskiego klipsa

atuzi

Recommended Posts

Kawał dobrej roboty  :)

Co prawda zabrakło tu modelu Parkera Latitude, który też ma dość charakterystyczny klips, ale trudno przedstawić w takim short programie wszystkie wariacje na temat klipsa Parkera i coś autor musi wybrać. Najważniejsze modele są pokazane.

Parker Latitude nie znalazł uznania wśród nabywców, pewnie dlatego, że był brzydki :P. Ale klips miał wyróżniający się.

981de6c8fa013963.jpg

I jeszcze jedna uwaga do filmu. Nazwy modeli i lata ich ukazywania się powinny mieć bardziej kontrastowy kolor, bo zlewają się z tłem.

Ja miałem trudności z ich odczytaniem. 

Niemniej obejrzałem sobie ten filmik z przyjemnością i zaciekawieniem.

zdrówka

Edited by konis

Sprawdzałem czytelność napisów i u mnie było w porządku (przy wyświetlaniu na pełnym ekranie, bo w małym okienku, to zawsze napisy kiepsko wychodzą).  Miały się nie rzucać w oczy, dlatego tak zrobiłem. Klipsy miału mówić same za siebie. :) 

Niestety nie mam Latitude i dlatego się nie znalazł. :(

Szkoda, że nie udało się zastosować metody (nie pamiętam teraz nazwy), tej której użył M. Jackson w swym klipie, gdzie ludzie twarze zmieniając się, przechodziły płynnie jedna w drugą.

Morfing. Oprogramowanie do tego typu sztuczek jest poza moim zasięgiem. :)

Morfing. Oprogramowanie do tego typu sztuczek jest poza moim zasięgiem. :)

Programy są tanie, albo darmowe, ale czas jaki trzeba by przeznaczyć na projekt, raczej nie byłby uzasadniony. Przenikanie jest wystarczająco dobre. Mnie lepiej ogląda sie filmik na przyspieszonych obrotach.

Dobre. :thumbup: