Jump to content

Tłoczek do Sheaffer'a Targa

Recommended Posts

Mam mały problem z tłoczkiem do mojej Targi. Mam tą starą wersję która składa się z gumowego środka i metalowego "przycisku" do napełniania, ale prawdę mówiąc nie do końca ogarniam ten system i zawsze kończy się upapraniem pióra i mnie, a do tego trochę zajmuje napełnienie go do pełna.

Czy ktoś z Was sprawdzał czy "współczesny" tłoczek Sheaffer'a mieści się bez problemu do tego pióra? 

Pytam ponieważ wkłady tej firmy produkowane obecnie nie do końca się mieszczą :)

/edit: ale mnie nowa przeglądarka zrobiła w konia, zamiast polskich znaków wyszły krzaczki - w poście poprawiłam, ale w temacie chyba nie da rady...

Edited by infidelity

/edit: ale mnie nowa przeglÄdarka zrobiła w konia, zamiast polskich znaków wyszły krzaczki - w poście poprawiłam, ale w temacie chyba nie da rady...

To nie wina przegldarki a wina forum (serwera). Przy pisaniu wpisu (edycji) PHP (język, w którym jest napisane forum) wyrzuca błędy (jest to widoczne na górze ekranu). Mi też raz zamieniło na krzaczki. 

(A jak pokazuje poniższy screen i powyższy cytat - wanie zamieniło drugi raz):

y8ps.png

Edited by Murio

Pasuje bez problemu. Ładuj śmiało :)

To wspaniała wiadomość, dzięki! W takim razie muszę się wybrać na zakupy zanim skończy się obecna zawartość tłoczka :D Przyzwyczaiłam się do tych "kręconych" w których widać ile atramentu zostało i ten gumowo-metalowy systematycznie doprowadza mnie do szału :P

Murio - dobrze wiedzieć, czyli treść postu trzeba na wszelki wypadek kopiować przed opublikowaniem...

Mam mały problem z tłoczkiem do mojej Targi. Mam tą starą wersję która składa się z gumowego środka i metalowego "przycisku" do napełniania, ale prawdę mówiąc nie do końca ogarniam ten system i zawsze kończy się upapraniem pióra i mnie, a do tego trochę zajmuje napełnienie go do pełna.

Czy ktoś z Was sprawdzał czy "współczesny" tłoczek Sheaffer'a mieści się bez problemu do tego pióra? 

Pytam ponieważ wkłady tej firmy produkowane obecnie nie do końca się mieszczą :)

/edit: ale mnie nowa przeglądarka zrobiła w konia, zamiast polskich znaków wyszły krzaczki - w poście poprawiłam, ale w temacie chyba nie da rady...

Targi to piękne pióra!

Edited by jwrzask