infidelity Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) Mam mały problem z tłoczkiem do mojej Targi. Mam tą starą wersję która składa się z gumowego środka i metalowego "przycisku" do napełniania, ale prawdę mówiąc nie do końca ogarniam ten system i zawsze kończy się upapraniem pióra i mnie, a do tego trochę zajmuje napełnienie go do pełna. Czy ktoś z Was sprawdzał czy "współczesny" tłoczek Sheaffer'a mieści się bez problemu do tego pióra? Pytam ponieważ wkłady tej firmy produkowane obecnie nie do końca się mieszczą /edit: ale mnie nowa przeglądarka zrobiła w konia, zamiast polskich znaków wyszły krzaczki - w poście poprawiłam, ale w temacie chyba nie da rady... Edited November 20, 2013 by infidelity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Pasuje bez problemu. Ładuj śmiało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) /edit: ale mnie nowa przeglÄdarka zrobiła w konia, zamiast polskich znaków wyszły krzaczki - w poście poprawiłam, ale w temacie chyba nie da rady... To nie wina przegldarki a wina forum (serwera). Przy pisaniu wpisu (edycji) PHP (język, w którym jest napisane forum) wyrzuca błędy (jest to widoczne na górze ekranu). Mi też raz zamieniło na krzaczki. (A jak pokazuje poniższy screen i powyższy cytat - wanie zamieniło drugi raz): Pełen rozmiar: http://img856.imageshack.us/img856/8712/y8ps.png Edited November 20, 2013 by Murio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
infidelity Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 Pasuje bez problemu. Ładuj śmiało To wspaniała wiadomość, dzięki! W takim razie muszę się wybrać na zakupy zanim skończy się obecna zawartość tłoczka Przyzwyczaiłam się do tych "kręconych" w których widać ile atramentu zostało i ten gumowo-metalowy systematycznie doprowadza mnie do szału Murio - dobrze wiedzieć, czyli treść postu trzeba na wszelki wypadek kopiować przed opublikowaniem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) Mam mały problem z tłoczkiem do mojej Targi. Mam tą starą wersję która składa się z gumowego środka i metalowego "przycisku" do napełniania, ale prawdę mówiąc nie do końca ogarniam ten system i zawsze kończy się upapraniem pióra i mnie, a do tego trochę zajmuje napełnienie go do pełna. Czy ktoś z Was sprawdzał czy "współczesny" tłoczek Sheaffer'a mieści się bez problemu do tego pióra? Pytam ponieważ wkłady tej firmy produkowane obecnie nie do końca się mieszczą /edit: ale mnie nowa przeglądarka zrobiła w konia, zamiast polskich znaków wyszły krzaczki - w poście poprawiłam, ale w temacie chyba nie da rady... Targi to piękne pióra! Edited November 21, 2013 by jwrzask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
infidelity Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 jwrzask: to prawda! Tak mocno zakochałam się w tej mojej że co jakiś czas nachodzi mnie na szukanie drugiej w innej wersji wykończenia, tylko te ceny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Prawda, ceny nie zachęcają, ale tak czuję, że któregoś dnia nie wytrzymam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts