kebabożerca Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 (edited) Test przeprowadziłem na czterech typach paieru:- zwykły, biurowy International Polspeed o gramtaurze 80g/m2- znany i (nie)lubiany Oxford- mniej znany ale całkiem świetny Pigna Green Pignature - kremowy DCP Clairefontaine o gramaturze 100g/m2Tuż pod arkuszem testowym crop skanu 300dpi w skali 1:1.Uwagi:- Starałem się jak najlepiej odwzorować odcień atramentu przy świetle dziennym. Weź pod uwagę że robiłem to na swoim monitorze, przy profilu sRGB. Każdy monitor wyświetla kolory inaczej, więc może się u Ciebie nieco różnić od koloru rzeczywistego.- Próba wody to pocieranie mokrym palcem moczonym obficie w wodzie aż do wystąpienia pierwszych strzępień papieru. Edited November 7, 2013 by kebabożerca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Bardzo ładny BARDZO. Rittel - wrzuc recenzje Bleu Equinoxe 5. Adminie - dorzuc tag L'Artisan Pastellier. Jest szansa na jeszcze kilka recenzji tych atramentów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Adminie - dorzuc tag L'Artisan Pastellier. Jest szansa na jeszcze kilka recenzji tych atramentów Mam ich jeszcze kilka więc na pewno będą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 ja mam jakieś zboczenie, jak widzę zieloną nutkę w niebieskim to aż mi się chce pisać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Faktycznie, bardzo ładny odcień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Oooo. Ten niebieski jest świetny. Szkoda, że tak mało dostępny bo fajnie by było takim na co dzień popisywać. A tak na marginesie; fajny, żółtawy papier: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 (edited) Myślę sobie,że mozna byłoby to turkusa dodać czarnego i zyskać podobną barwę. Kolorek super!!!!!!!!!!!! Edited November 8, 2013 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts