visvamitra Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Próbkę Light Green otrzymałem od ArielaN. Dziękuję za możliwość przetestowania tego atramentu - przypadł mi do gustu. Szkoda, że nie jest to atrament przyjazny piórom wiecznym. Zatankowałem nim mojego Pilota Custom, napisałem recenzję a później wszedłem na stronę Gouletów, gdzie napisano, że atramenty z tej serii potrafią zatkać stalówkę na dobre. Pilor już się moczy, mam nadzieję, że wyjdzie z tego bez szwanku INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Pilot Kolor: Light GreenOpakowanie: nabójCena: ok. 14 PLN za komplet naboi Nasycenie: bardzo dobrePrzepływ: bardzo dobryCieniowanie: wyraźne, zauważalne i miłe dla oka Jakość linii: bardzo dobraOsadzanie się na stalówce: osadza się, ale to nie jest atrament do piór, muszę szybko umyć pióro Wpełzanie na stalówkę: pióro wymyłem po użyciu, jutro je przepłuczę raz jeszcze, nie ma czasu wpełznąć na stalówkę Rozruch: jest zawsze gotowy do działaniaPrzebijanie: nie zauważyłemStrzępienie: minimalneWysychanie: POWOLNE Inne: bardzo ładny kolor i bardzo udany atrament, ale podobno niebezpieczny dla piór wiecznych i przeznaczonmy jedynie do Pilota Parallel. Ja spróbowałem w moim Pilocie Customie i mam nadzieję, że mu nie zaszkodziłem właśnie się moczy. SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. W kalendarzu wyprodukowanym przez firmę LEB Model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 pycha! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Ale kolorek ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts