heldan Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Cześć, szukam dobrej jakości pióra dla kobiety - 22 lata. Chciałbym umieścić na nim napis. Szukałem już trochę i mam takie typy: Waterman Graduate lub Allure, Sheaffer Javelin i Pilot 78g. Po tych propozycjach wiadomo czego mniej więcej oczekuję. Będę wdzięczny za każdy typ. Pozdrawiam, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 (edited) Hej Kobieta ma jakieś typy ulubione, czy zupełnie w ciemno kupujesz? Edited October 13, 2013 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heldan Posted October 13, 2013 Author Report Share Posted October 13, 2013 W ciemno, sądzę że będzie jej się podobało eleganckie pióro. Na pewno stawia na wytrzymałość, a mnie zależało, żeby nie brzmiało na tandetne - dlatego trochę boję się Pilota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Pilot odpada, raczej chucherko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Pilot to plastik pod grawer może być problem. Watermany spoko, przeczytaj tak na wszelki wypadek o Diplomacie Traveller (nie każda kobieta lubi piórka, niektóre wolą porządnych gabarytów ideały ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 W ciemno, sądzę że będzie jej się podobało eleganckie pióro. Na pewno stawia na wytrzymałość, a mnie zależało, żeby nie brzmiało na tandetne Czyli raczej coś solidniejszego... Nie jestem zbytnim specem, ale polecam po prostu jako kobieta pisząca piórami: 1) Klasycznie: Sheaffer's Prelude, całkiem przyjemne pióro + możliwość grawerowania, na srebrnym to by mogło całkiem dobrze wyglądać, tylko to raczej bliżej dwóch stów niż jednej. 2) Ogólnie większość kobiet lubi bardziej szczupłe i lekkie pióra, więc może rozejrzyj się w tańszych Parkerach, a nóż widelec coś fajnego upolujesz? Ja osobiście poleciłabym CI na przykład Parkera Urbana, co prawda mało chude, ale bardzo kobiece pióro, nawet w kolorze. To już koło stówy + z tego co wiem możliwość grawerowania również. 3) Nie byłabym sobą, gdybym nie dodała oczywiście czegoś z Duke'ów. Tu pułap cenowy jest dużo niższy (np. Duke Elizabeth) ale pióra też są dość sympatyczne... Co do grawerowania tutaj - nie jestem pewna, musiałbyś się dopytać. Zobacz na Duke'a Chast Lady (tylko to jest dość ryzykowne, bo nie wszystkim jest z takim kształtem korpusu pisać)... 4) Watermany to już trochę więcej hajsu... Może coś z Inxcromów, tam są ładne szczupłe, na przykład Saga? Ale to już tak zupełnie w ciemno rzucam, bo nie pisałam. Pozdrawiam Bosa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Może Sheaffer Gift 100? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heldan Posted October 14, 2013 Author Report Share Posted October 14, 2013 Ok, wybieram między Parkerem Urban i Sheafferem Gift 100. Pytanie brzmi, które trwalsze i lepiej wykonane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrewMD Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Polecam Watermana Graduate, i do tego etui skórzane. No i grawer ładnie wygląda na nim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts