kebabożerca Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Jak w temacie. Nie jestem obeznany ze sklepami online sprzedającymi te papiery, a do tanich one nie należą. Gdzie można je kupić najtaniej? Może przy większych zakupach gdzieś wyszedłby większy rabat, wtedy może zorganizowalibyśmy forumowy zakup? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadrian Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Forumowy zakup papierów? Z chęcią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Pomysł wart rozważenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 Paperblanks są przepiękne ale zdecydowanie nie przepadają za atramentem Waterman Blue. Innych atramentów nie próbowałam ale ten strzępił się chociaż z drugiej strony to cieniowanie... nigdy takiego nie widziałam jeśli mowa o flexowych stalówkach (waterman 515). No może tylko czasem na papierze 160g do akwareli. Mam dwa, chyba różne (różnią się grubością papieru). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 Fakt, Paperblanks nie przebijają mimo dość cienkich kartek, ale strzępienie i grubość linii to oddzielna bajka. WM Serenity/Florida Blue to zdecydowanie nie jest ich ulubiony atrament, ale sporą rolę odgrywa tut też stalówka pióra (przy niektórych zachowują się ok, przy innych strzępią i są ogólnie nie do przyjęcia - nie rozgryzłem tu jednej, sensownej zasady). Powiem szczerze, iż spodziewałem się o wiele więcej po tak drogich notatnikach i z czystym sumieniem nie mogę polecić Paperblanks. Zdecydowanie lepiej jest zainwestować w Leuchtturm albo...tanie notatniki z serii Basic z Empiku... Obydwa zdają się być bardziej "uniwersalne" jeśli chodzi o atrament/stalówkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 (edited) Akurat ja próbowałam na jednej stalówce flex która podaje dużo atramentu i wyglądało mało ciekawie, mam też wrażenie, że Waterman F. Blue jest za rzadki jak na ten papier. Jakieś pióro za 5zł ze stalówką między F a M i atramentem no name błękitnym również kiepsko.Troszkę lepiej wypadł Pelikan M200 ze stalówką F, atrament też Florida Blue... jeśli ktoś pisze EF lub F i do tego nieco gęstszym atramentem powinien być zadowolony. Edited September 27, 2013 by Inekane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts