visvamitra Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Niedawno dotarła do mnie paczka z atramentami zza wielkiej wody. Niestety nie wszystkie butelki przeżyły podróż. Sprzedawca zachował się dobrze, zwrócił mi pieniądze za zbite butelki. Paczka została zabarwiona na bardzo ładny kolor - Apricot produkcji De Atramentis. Butelka ta nie była zapakowana w folię, więc atrament zabarwił i paczkę i inne atramenty. Nic to, cieszę się tym, co zostało A w całości dotarło między innymi: Etykieta na butelce jest tylko śladowo zabarwiona apricot: Kolor to bardzo ciekawy, na zdjęciu bliżej mu do niebieskeigo a na żywo do zieleni. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: De Atramentis Kolor: Petrol Opakowanie: Szklana butelka (35 ml) Cena: 12 $ za butelkę czyli ok. 1,10 PLN / ml. Osadzanie się na stalówce – brak Przebijanie - brak Strzępienie – brak Nasycenie – dobre Przepływ – Dobry Cieniowanie – wyraźne Wysychanie – całkiem szybkie Inne: interesujący kolor, taki mało oczywisty. Skany pisma: Reasumując - jest to ciekawy kolor o dobrych właściwościach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 ależ kolory można w Wordzie uzyskać coraz lepiej Ci to idzie. a "petrol" był tym nieodgadnionym kolorem Diplomata, jakiego kupiłam, moje pióro jest bardziej zielonkawe niż ten atrament. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-kwadrat Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Nigdy bym nie obstawiał takiego koloru atramentu bazując na nazwie. Chociaż pamiętam tzw. "zieloną" benzynę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 30, 2013 Author Report Share Posted August 30, 2013 Też mnie ta nazwa ciekawi. Diamine również ma Petrol w podobnym kolorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts