visvamitra Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Czas na kolejną recenzję atramentu wyprodukowanego w Maryland. Po opisanym w ubiegłym tygodniu Uranium, chciałbym zaprezentować wam ciekawy odcień niebieskiego z tonami czerni i fioletu, mianowicie: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Organic Studios Kolor: Mark Twain Halley's Comet Blue Opakowanie: Plastikowa butelka (55 ml) Cena: 14 $ za butelkę czyli ok. 0,82 PLN / ml Osadzanie się na stalówce – niewielkie, ale jednak jest Przebijanie - niewielkie Strzępienie – niewielkie Nasycenie – silne Przepływ – bardzo dobry Cieniowanie – zauważalne Wysychanie – umiarkowane Jest to próbka pierwszej edycji tego atramentu, Otrzymałem butelkę z numerem szóstym (na 24 wyprodukowane). Butelka przyjechała do Polski w bardzo ładnym, tekturowym opakowaniu. Zresztą spójrzcie na zdjęcia: Tekst recenzji: Twórca Organic Studios stworzył niedawno limitowaną, pierwszą edycję atramentów dedykowanych sławnym pisarzom. Znalazły się w niej atramenty o ciekawych kolorach i doskonałych właściwościach. Wszystkie atramenty Organic Studios, które wypróbowałem zachowują się na kartce nienagannie. Pierwsza edycja niebieskiego komety Halleya to zaledwie 24 butelki mnie przypadła butelka z numerem szóstym. Atramentem tym napełniłem doprowadzone do użytku przez Alveryna pióro Eversharp Symphony. Wrażenia? W O W Mógłbym ograniczyć się tylko do tego, ale że lubię pisać, napiszę trochę więcej Mark Twain Halley’s Comet Blue ma po pierwsze ciekawą nazwę, po drugie w miły dla oka sposób łączy głęboki, ciemny odcień niebieskiego z tonami czerni i fioletu. Niebieski kolor plazmy komet pochodzi od jonów CO; skąd pochodzi w tym atramencie - nie wiem. Wiem tylko tyle, że bardzo mi się podoba. Halley’s Comet Blue charakteryzuje się bardzo dobrym przepływem i raczej silnym nasyceniem. Schnie w swoim tempie – nie spieszy mu się, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Atrament ten nie przebija nawet na papierze niskiej jakości. Cud, miód i orzeszki, jak to się kiedyś mawiało. Nie udało mi się jeszcze rozszyfrować, co ma kometa Halleya do Marka Twaina, ale kiedy tylko wpadnę na jakiś pomysł, na pewno się nim z wami podzielę. SKANY: Cieniowanie: Reasumijąc jest to kolejny ciekawy atrament od rozwijającej się firmy. Trzymam kciuki za jej dalszy rozwój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kastorr Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Jeszcze jedna recenzja atramentów Organic studio i chyba się skuszę na jakiegoś porządnego Blue-Blacka , mam Watermana Mysterious Blue ale to ciemny turkus a nie Blue black ;/. Jak wygląda koszt przesyłki i czas oczekiwania za takim atramentem? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 16, 2013 Author Report Share Posted August 16, 2013 (edited) Hej, Wysyłka 4 atramentów kosztowała 15 zielonych, ale otrzymałem fajny rabat, więc powiedzmy, że wyszło około 6 zielonych za przesyłkę. Teraz - po kilku tygodnioach zabawy żałuję, że nie zamówiłem jeszcze ze dwóch kolorów. W razie czego piszę się na mnini zamówienie grupowe - na pewno wyjdzie taniej. Edited August 16, 2013 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 kolor jest doskonały, nadaje się na oficjalny pozostając przy tym nietuzinkowym oszczędzam kropelki tego koloru, ale jakiegoś kolosa nim skrobnę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Cud, miód, ultramaryna. Gdzie kupowałeś? Bezpośrednio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 20, 2013 Author Report Share Posted December 20, 2013 Bezpośrednio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts