Jump to content

Parker 19 i 45

atuzi

Recommended Posts

wpadłam na pomysł, żeby z okazji urodzin życzyć sobie lub też sprawić odpowiednie Parkery, z tych dwóch na jednego za późno na drugiego za wcześnie :P

a teraz obejrzę filmik i napiszę, że mylisz cyferki albo "Graf" przez dwa "f", czy coś :P

wpadłam na pomysł, żeby z okazji urodzin życzyć sobie lub też sprawić odpowiednie Parkery, z tych dwóch na jednego za późno na drugiego za wcześnie :P

a teraz obejrzę filmik i napiszę, że mylisz cyferki albo "Graf" przez dwa "f", czy coś :P

Z numerowanych Parkerów masz mały wybór: 15, 17, 19, 21, 25, 35, 41, 45, 50, 51, 61, 65, 71, 75, 85, 88, 95, 100, 105, a najtrudniej dożyć, żeby kupić sobie 180 :)

Ja jakieś pół roku temu kupiłem sobie stalowego, srebrnego Parkera 45, był w praktycznie idealnym stanie, z tłoczkiem "strzykawką" starego typu, tzn ta wersja która na całej długości jest szczelna, bo te nowsze tłoczki Parkera pod sam koniec mają jakiś luz między rurką a uszczelką i trochę atramentu zawsze wylatuje za nią, jeśli się chce napełnić tłoczek do pełna. Jeśli chcecie mogę porobić zdjęcia tegoż Parkera ;) Ładny, zgadza się, wygodny w uchwycie, ale moim zdaniem jakoś niespecjalnie się nim pisze. Jakoś dla mnie zbyt krótka stalówka i ciężko nim pisać trzymając pióro nisko, a ja tak właśnie piszę. Jeśli ktoś by sobie takiego "życzył", to jestem skory go sprzedać ;)