atuzi Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Zapraszam do oglądania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 bardzo lubię te pióra. mają genialny kształt (szczególnie podoba mi się smukłe zakończenie korpusu, w poźniejszych wersjach stalowych zmienione). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 wpadłam na pomysł, żeby z okazji urodzin życzyć sobie lub też sprawić odpowiednie Parkery, z tych dwóch na jednego za późno na drugiego za wcześnie a teraz obejrzę filmik i napiszę, że mylisz cyferki albo "Graf" przez dwa "f", czy coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 fajne pióra,szkoda że zostały wycofane ze sprzedaży. Byłoby choć jedno warte uwagi pióro Parkera za rozsądną cenę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 45tki są tanie i mają dobry stosunek ceny do jakości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted August 12, 2013 Author Report Share Posted August 12, 2013 wpadłam na pomysł, żeby z okazji urodzin życzyć sobie lub też sprawić odpowiednie Parkery, z tych dwóch na jednego za późno na drugiego za wcześnie a teraz obejrzę filmik i napiszę, że mylisz cyferki albo "Graf" przez dwa "f", czy coś Z numerowanych Parkerów masz mały wybór: 15, 17, 19, 21, 25, 35, 41, 45, 50, 51, 61, 65, 71, 75, 85, 88, 95, 100, 105, a najtrudniej dożyć, żeby kupić sobie 180 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Ja jakieś pół roku temu kupiłem sobie stalowego, srebrnego Parkera 45, był w praktycznie idealnym stanie, z tłoczkiem "strzykawką" starego typu, tzn ta wersja która na całej długości jest szczelna, bo te nowsze tłoczki Parkera pod sam koniec mają jakiś luz między rurką a uszczelką i trochę atramentu zawsze wylatuje za nią, jeśli się chce napełnić tłoczek do pełna. Jeśli chcecie mogę porobić zdjęcia tegoż Parkera Ładny, zgadza się, wygodny w uchwycie, ale moim zdaniem jakoś niespecjalnie się nim pisze. Jakoś dla mnie zbyt krótka stalówka i ciężko nim pisać trzymając pióro nisko, a ja tak właśnie piszę. Jeśli ktoś by sobie takiego "życzył", to jestem skory go sprzedać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 @atuzi, to już jestem 4 sztuki w plecy a na następnych mnóstwo może się skuszę @Zero, poczekaj jakieś 20 lat, chętnie kupię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Czemu 20 lat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Czemu 20 lat? Na swoje 45 urodziny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 A no racja Z tym że zapewne po takim czasie jego cena znacznie wzrośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 To było jeszcze do niedawna masowo produkowane dość tanie pióro, w ciągu 20 lat raczej nie zdrożeje. A na pewno nie znacznie choć nominalnie może wzrosnąć całkiem sporo za sprawą inflacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted August 13, 2013 Author Report Share Posted August 13, 2013 Takie tanie to znowu nie jest. Można kupić na ebayu, nowe, nieużywane, ze starych zapasów, za ok 200 zł. np: http://www.ebay.pl/itm/Parker-45-Red-Fountain-Pen-w-Converter-New-Old-Stock-Medium-Nib-c-1960s-/321050980701?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac021315d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts