Tygrysica Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze pióra dla koleżanki, zależy mi na Parkerze, bo nic innego jutro w galerii handlowej nie kupię jutro. Ma JH 450 i JH 5000 - to tak dla rozeznania jej gustów Cena około 170zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Ja bym mimo wszystko poszukał chociaż Watermana albo Sheaffera... Jeśli nie w tej galerii to w innej Czy nawet w papierniczym. W galerii za 170 mogą i Parkera IMa próbować wcisnąć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 (edited) W tej cenie możesz kupić zestaw z dlugopisem IM ok 140zł. Urban ok. 180zł. lub same pióro Inflection ok 200 zł. Ewentualnie wybrać z tych modeli wersje Premium bez długopisu. Wejdź na jakikolwiek sklep internetowy. Edited May 25, 2013 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 nie mam 30. lat, ale na prezent dostałam Premium hebanowy, lubię go, ma nietypowy korpus przez te żłobienia, a skoro koleżanka ma JH 5000 to chyba lubi niebanalne pióra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysica Posted May 25, 2013 Author Report Share Posted May 25, 2013 Mam pytanie - czym się różnią wersje Parkera Premium od tych zwykłych? Nazwa wskazuje, że są jakieś "lepsze" tylko pod jakim względem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 (edited) różnica w wykończeniu korpusu i cena - Premium ma różne śmiechowe żłobienia i wzorki i trochę inna gama kolorów. edit:literówka Edited May 25, 2013 by Ann_gd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 u 25 letniej kobiety parker 45 się bardzo dobrze sprawdza ale w galerii raczej go nie znajdziesz. ogólnie bardzo lubię stare parkery ale z nowych piór w tej cenie w ogólnie nie brałbym parkera pod uwagę. za te pieniądze dostajesz taką samą stalowkę jak w vetorze, albo jotterze. może przemyśl watermana hemisphere... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysica Posted May 26, 2013 Author Report Share Posted May 26, 2013 Nie doceniłam sklepu w mojej galerii handlowej... Zachodzę tam dziś a tam... duży wybór piór firmy Regal Zamiast Parkera (na szczęście ) kupiłam zestaw Regala: http://www.trendyprezent.pl/bigobrazek.php?nazwatyt=Charles_Series,_komplet_RE36PD&bigobrazek=1278937754.png Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysica Posted May 26, 2013 Author Report Share Posted May 26, 2013 Dla siebie upoluję chyba tego Regala: Zakochałam się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 W budżecie, który pozostał po zakupie Regala, polecam Frontiera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts