quetzal Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Czy ktokolwiek spośród szanownych koleżanek lub kolegów jest w stanie określić co to za Diplomat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quetzal Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Nikt nie poratuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) Tu jest coś podobnego. http://www.ebay.com/itm/Diplomat-Marble-Brown-Gold-trim-GP-Medium-Nib-piston-converter-Germany-B-NEW-/181057552236?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a27deff6c zdrówka Edited March 20, 2013 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quetzal Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Dzięki za pomoc, wygląda na to że różni je tylko wersja kolorystyczna. Napiszę do sprzedawcy z pytaniem skąd to wiziął. Wysłałem też fotkę do serwisu Diplomata, może oni będą w stanie określić model (względnie napisać czy to ich produkt). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quetzal Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 (edited) No i mam odpowieź! Napisałem do amerykańskiego dystrybutora Diplomata. Co prawda nikt stamtąd nie widział wczesniej takiego modelu, więc chłopaki skonsultowali się z kolegami z Niemiec, a oni z kolei zawyrokowali: "This is a Traveller model. We still manufacture the Traveller line, but your style is at least 20 years old." Co najlepsze, kupiłem go w tym miesiącu jako nówkę (nigdy nie tankowana, w oryginalnym pudle), w hurtowni wyprzedającej swój zapas i to za śmieszne pieniądze. Trafiło się, jak ślepej kurze ziarmo... Edited March 26, 2013 by quetzal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Niektórzy to mają szczęście, gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quetzal Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 Chętnie podzielę się swoim szczęściem. Info o tym, gdzie kupiłem pióro jest tutaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts