konis Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Nie wiem czemu, ale mam słabość do piór z metalowym wykończeniem. Kupiłem pióro od uznanego sprzedawcy z Włoch, a konkretnie z Rzymu. Przesyłka po tygodniowej podróży dziś do mnie dotarła. Pióro jest używane, lecz w nienagannym stanie, na dodatek z pudełkiem i "papierami" Stempelek sprzedawcy z salonu MB na Piazza Istria w Rzymie. Po otwarciu pudełka ujrzałem maleństwo spoczywające na irchowych piernatach. Po wyjęciu z pudełka ukazało się w całej krasie. Parę szczegółów, abyście mogli zobaczyć jak wygląda oryginał. Zwraca uwagę wysoka dbałość o idealne dopasowanie wszystkich elementów pióra, jeszcze na szczęście nieosiągalne w podróbkach. Większość ludzi, jak ma możliwość zobaczenie oryginału, już nie da nabrać się na fałszywe. Napis pod klipsem w powiększeniu. Pióro prezentuje się wspaniale. Proporcje idealnie dobrane, wysoka precyzja montażu i dbałość szczegóły. Stalówka jest prawie tak dobra jak Osmiach. Ciekaw jestem takich stalówek tej firmy z lat 50'. Muszę upolować pióro z tego okresu. System napełniania - niestety konwerter. Te z lat 50' były pistonami. Dbałość o szczegóły widać na przykładzie tego oryginalnego konwertera. Dobrze to świadczy o firmie. Piórko ma sekcję w kolorze burgunda. Tu ze "starszym bratem", modelem 146. Jeszcze dwa zdjęcia szczegółów. Maluszek jak na swój wzrost, waży całkiem sporo. Waga z pełnym konwerterem. Pióra kupuję po to, aby nimi pisać. Muszę przyznać, że tym pisze się mi wyśmienicie. Na razie to się nim cieszę jak mały chłopak nową zabaweczką. W miarę użytkowania odkryję jego dobre i złe strony. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Świetne piórko, gratuluje udanego zakupu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 A ja gratuluję udanej sesji fotograficznej. Pióro powinno spełnić oczekiwanie nawet w dłuższym okresie. To po prostu dobry wyrób. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheena777 Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Ale piękne! Wstyd się przyznać ale Ci go zazdraszczam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Piękne pióro. Ogromną przyjemność sprawia mi oglądanie detali na tylu zdjęciach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi75 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Piękny mąblą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Coś w tych Solitaire jest. Tylko co? Gratulacje Konisie. Piękne pióro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 No właśnie, coś jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 I nie chodzi o ptasią kupę . Wydaje mi się, że to kwestia dobrego wyważenia i kształtu. Solitaire w większym rozmiarze (bazujące na Le Grandzie) to już niezły ciężar. Jak widać na zdjęciach Konisa, podobnie jest ze 144. Do tego klasyczne cygaro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Oczywiście, że nie chodzi. Po prostu świetnie wykonana Klasyka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Montblancki są dobre. Niektóre Montblancki są też ładne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts