Alveryn Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 http://www.joemonster.org/filmy/47711/Piekno_kaligrafii Film świetny (ech, Namiki Falcon, czemu Cię jeszcze nie mam? ), ale zastanawia miejsce publikacji (albo raczej: podlinkowania) oraz odzew, jaki wywołał. Czasem się zastanawiam, czy nie byłoby dobrze "wjechać" z piórowym wirusem na "różne takie demoty"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emperor Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 http://www.wykop.pl/link/1280971/piekno-kaligrafii/ "To jest zwykłe pióro. Tylko ręka wyćwiczona. oczywiście są różne stalówki różniące się grubością i akurat ta jest jedna z cieńszych(ostra). Ciekawostka: taką ostrą stalówką leworęczni sobie nie popiszą. Dlatego kiedyś zmuszano do pisania prawą ręką. Jak ktoś nie wieży że nie idzie lewą ręką pisać takim sprzętem, to niech weźmie igłę i spróbuje pisać(bez tuszu, nie chodzi mi o rozmazywanie ręką tuszu)" pełno ekspertów na takich stronach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Hmm... to ciekawe, że mi najfajniej się pisało Pilotem 78g F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 czego wymagać od ludzi którzy nawet wierzą przez Ż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 W średniowieczu powszechnie wieżono. W dzisiejszych czasach przykłady wieżeń są widoczne np. w centrach dużych miast oraz przy kościołach. W tym drugim przypadku, wieżenia korespondują z wierzeniem, czyli wszystko wraca do normy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 "Wierzę, że nie zauważył, że może mi zbić wieżę" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz_ja Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 My tu śmiechy hihy, a może ten pan od szpilki miał jakąś traumę w szkole (np. pisanie gwoździem po papierze toaletowym w ramach ćwiczenia kaligrafii) i teraz mu się śnią po noacach takie rzeczy... Kto wie? Welcome to the Internet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts