ArielN Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Wiland Aleksandra nie jest już niestety dostępny na pierwotnym, ale nosząc się z zamiarem kupna z rynku wtórnego, mam pytanie do właścicieli tego pióra (tak, tak, są wśród nas ). 1. Czy wysoka krawędź korpusu przeszkadza w pisaniu? 2. Jak sprawdza się stalówka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Ariel, wiem, że nie na temat. ale muszę. Masz już konkretną ofertę, czy dopiero sie rozglądasz? Pytam, bom ogromnie ciekaw, czy to pióro jest dostępne na rynku wtórnym. A co w takim przypadku z imiennym certyfikatem? Przepisuje się? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Sekcja jest szeroka i dość długa, jeśli nie masz potrzeby trzymać wyżej - nie ma żadnego problemu se skokiem. Przy samym łączeniu i tak masz gwint na sekcji. Stalówka działa bez zarzutu, aczkolwiek wg mnie jest odrobinę za luźno osadzona w korpusie. Nie przesuwa się, ale łatwo ją przesunąć, jeśli ktoś ma ciężką rękę. Uroki "gotowca". Puściłem zapytanie do Wilanda o możliwość zakupienia samej stalówki. Zobaczymy, czy się zgodzi i czy drugi egzemplarz będzie miał podobnie. Na razie cisza. Jak nie odpowie, to mam pomysł na korektę. Tylko łatwiej się eksperymentuje na części zapasowej, a to pióro ma dla mnie szczególne znaczenie (30 urodziny i takie tam... ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Poza tym nie wolno napełniać konwertera w 100%. Korpus jest bardzo szczelny i się atrament zassie, jeśli nie dostanie powietrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 Niestety nie mam oferty, ale liczę, że prędzej czy później się pojawi. Ciekawe co z certyfikatem .Martwi mnie wylewanie pióra podczas transportu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Nie przyjrzałem się stalówce - może była za płytko wsunięta? Można poznać po dolnej krawędzi wzoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Jeśli to pióro wylewa w trakcie transportu najprościej po prostu reklamować. Zwłaszcza, że gwarancja jest dosyc długa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 26, 2011 Author Report Share Posted October 26, 2011 No i czekam z niecierpliwością na wyjaśnienie się sytuacji związanej z "przeciekaniem" Aleksandry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Ale to nie była 20/21. Moja nie cieknie. Czy jest na sali właściciel Aleksandry nr rej. 6/21? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts