Stan_Num Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 Witam wszystkich uczestników forum. Trafiłem tu trochę przypadkiem za sprawą "klikającego" Diplomata Travellera... on klikać przestał a ja postanowiłem zostać tu ciut dłużej. To może słów kilka o moich przygodach z piórami: 1. Na początku był Chaos (długopisy Zenith- serce krwawi mimo tylu lat...) a potem: Pióro marki "pióro"- jakość pisania porównywalna ze skrobaniem suchym patykiem po asfalcie, atrament wszędzie tylko nie w stalówce (co ciekawe po 11 latach nadal widać fioletową plamę na dywanie), trauma pozostanie na zawsze, ale chęć pisania czymś porządnym musi się skądś wziąć... 2.Potem były Parkery- modele IM i Vector- pisały wcale nieźle ale miały skłonność do lądowania stalówką na kafelkach/ parkiecie/ czymkolwiek twardym... co skutkowało małym cmentarzyskiem w dolnej szufladzie biurka, w sumie to nie wiem po co je nadal trzymam (nie powiem ile ich tam jest bo wstyd )- naprawiać się tego nie opłaca, tylko leżą i o ból serca przyprawiają... 3. Aż w końcu pojawia się ON. Diplomat Traveller, stalowy CT. W porównaniu z IM-em cienki jak słomka ale pisze zdecydowanie lepiej, mimo początkowych obaw, że zginie w dłoni. Co ciekawe choruje na pewną przypadłość- klika i skąpi atramentu ale TYLKO podczas notowania wykładów z chemii kwantowej (w sumie to się nic dziwnego... mam tylko nadzieję, że mój wykładowca tego nie przeczyta ) Teraz nadszedł czas na poszukanie sobie nowego towarzysza niezliczonych godzin spędzonych na notowaniu (od razu mówię- Diplomat nadal żyje!)- i tu pytanie do braci mającej atrament zamiast krwi.... Duke(116/ 961 FP / P06F/ D2F) czy Conklin (Durograph forest green)?!! Ciekawi mnie jak się spisują? Pomożecie...?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 11 minut temu, Stan_Num napisał: Diplomat Traveller, stalowy CT Ave Cezarze ! Trzymaj się z dala od Diplomata, bo jego czasy świetności minęły niestety jak nie przymierzając Imperium Rzymskiego. Witamy w świecie wszechogarniającej piórozy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 1 minutę temu, Franek napisał: Trzymaj się z dala od Diplomata, bo jego czasy świetności minęły niestety jak nie przymierzając Imperium Rzymskiego. Tylko, że właśnie takie pióro autor wątku posiada i jest z niego zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 (edited) 1 minutę temu, Pawel. napisał: Tylko, że właśnie takie pióro autor wątku posiada i jest z niego zadowolony No ale skoro tu przyszedł to pewnie mu coś lepszego polecisz ? Pióroza jest zaraźliwa... Edited November 3, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 18 minut temu, Stan_Num napisał: choruje na pewną przypadłość- klika i skąpi atramentu A bajdełej to Autor też trochę z nim ma kłopocików Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 Każde pióro ma jakiś feler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 4 minuty temu, Pawel. napisał: Każde pióro ma jakiś feler Westchnął seler seler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 11 minut temu, Franek napisał: No ale skoro tu przyszedł to pewnie mu coś lepszego polecisz ? Mogę nie być obiektywny, bo piszę głównie chińskimi wynalazkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 Przed chwilą, Pawel. napisał: Mogę nie być obiektywny, bo piszę głównie chińskimi wynalazkami Przecież to żarciki niewinne. Pióro jak pióro. Chińczyki tez lubię. A tak po prawdzie, to wszyscy tu piszą chińczykami, tylko pod różnymi markami. Osobiście nie mam złudzeń Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice Posted November 3, 2018 Report Share Posted November 3, 2018 Bo teraz to jest tak, że gdzie byś nie pojechał na wakacje to i tak przywozisz pamiątkę z Chin 😆. Witaj @Stan_Num Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted November 4, 2018 Report Share Posted November 4, 2018 8 godzin temu, Ice napisał: Bo teraz to jest tak, że gdzie byś nie pojechał na wakacje to i tak przywozisz pamiątkę z Chin 😆. Się nie zgodzę. Z każdego miejsca oczywiście można przywieźć pamiątkę z Chin, ale jak się człowiek postara to znajdzie coś lokalnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mateusz- Posted November 5, 2018 Report Share Posted November 5, 2018 Witaj na forum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatszepsut01 Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 Cześć, mam nadzieję, że znajdziesz tu wsparcie w wyborze pióra (pewnie na jednym się nie skończy). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted November 10, 2018 Report Share Posted November 10, 2018 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts