mati2149 Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 Cześć Szukam pióra i tu pytanie, czy w takiej cenie da się kupić pióro ze zlotą stalówką? Jakie pióra w takiej cenie polecacie żeby pisały mokro i troszkę grubiej niż zwykła F? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 (edited) Zerknij tutaj: http://blog.gouletpens.com/2016/10/top-5-entry-level-gold-nib-fountain-pens.html Po angielsku, ale są obrazki Ja poleciłbym poczekać, aż ktoś z forumowiczów wystawi jakiegoś vintage'a. Te stare cudeńka mają często wspaniałe stalówki. Niedługo będzie Penshow w Katowicach, może warto tam się wybrać i pomacać, popytać? Edited April 21, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rinke Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 Platinum Vicoh jest w tym przedziale cenowym ze złotą stalówką, Tylko nie wiem czy mają stalówki M lub B. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekhifi Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 kupując bezpośrednio z Japonii bez problemu masz Platinum 3776 ze sporym wyborem stalówek, nie ma się czego obawiać, niedawno takowe zakupiłem ze stalówką EF, przyjechało w 10 dni !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 A jak dodasz podatki typu cło i koszt przeyłki to nie bedzie cena dużo niższa od tej kupionej na rynku polskim a to juz tanio nie jest, bo w okolicach 500 zł a w PL złotr stalówki w piórach są od ok. 600 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekhifi Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 (edited) Jak zamawiasz, jako osoba prywatna, z wysyłką na adres prywatny to trzeba mieć pecha aby trafić na cło itd, ale jak zamawiasz na adres firmowy to szanse są bardzo duże, zawsze zapłacisz jak wysyłka kurierem. A ceny piór japońskich w Europie są porażające, na przestrzeni ostatnich 15 lat kupowałem różne rzeczy (od sprzętu audio przez drukarke 3d po pióra) z USA, Chin i Japonii i słownie jeden raz zaproszono mnie na cło. Polecam zaryzykować , moje Platinum razem z konwerterem wyszło 347 pln (przy niezbyt korzystnym kursie $) Edited April 28, 2017 by darekhifi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 A kiedy? Bo z tego co widzę to koszt wysyłki z Japonii nie jest mały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekhifi Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 w pierwszej dekadzie kwietnia przyszło, wymieniona cena zawiera wszystkie koszta, łącznie z transportem ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts