Kalixt Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalixt Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Ładne! Skórkowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 No za te pieniądze, to powinni być... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalixt Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Jest to skóra ekologiczna, poniżej zamieszczam własnoręcznie zrobione zdjęcia jednego z notatników... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Eeee... Ekologiczna, czyli po prostu sztuczna? Czy nie byłoby uczciwiej nazywać sprawy po imieniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Nie czepiaj się Kleks Ładnie wyglądają te notatniczki. Swoją drogą bardziej ekologicznie byłoby wprowadzić dobrą jakościowo skórzaną okładkę (nie mówię, że ta jest słabej jakości) i wymienne wkłady, coś jak Midori Travellers, zamiast tworzyć ładne, ale jednokrotnego użytku. Takie ja mam zdanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel88 Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Podobają mi się.Kiedy będą dostępne w sprzedaży? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 (edited) Nie, no ja nie chciałbym się czepiać (i tu przepraszam Kalixta), ale drażni mnie hipokryzja, która każe sztuczną skórę nazywać ekologiczną. Bo tak naprawdę, fabryka produkująca sztuczne skóry, sto razy bardziej zatruwa i niszczy środowisko, niż hodowla krów przeznaczonych (również) na skóry. W tym kontekście słowo "ekologiczna skóra" zakrawa na kpinę i jest zwyczajnym kłamstwem. Ale jako rzekłem, nie będę się już czepiał, notesiki piękne, zwłaszcza czerwony Edited April 18, 2017 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Pomysłowy ten schowek w grzbiecie notesu do włożenia pióra - acz zastanawiam się, czy nie przeszkadza w pisaniu, gdy notes ma leżeć płasko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalixt Posted April 19, 2017 Author Report Share Posted April 19, 2017 Ten schowek nie jest na pióro, chciałem jedynie pokazać jego istnienie, myślę, że przeznaczony on jest na jakieś notatki, mniejsze kartki, które możemy tam sobie schować... Co do tej nieszczęsnej skóry, to kiedyś notatniki Cross'a były wykonywane z "genuine leather", obecnie jest to "leatherette" - czy sztuczna skóra, skóra tzw. ekologiczna. Wiem, że to nie brzmi za dobrze, ale nie mogę wprowadzać konsumenta w błąd i udawać, że to prawdziwa skóra, bo tak po prostu nie jest. Czasy się zmienią, kiedyś produkty były Made in UK, Made in U.S.A. - a teraz wiecie, jak jest...nic na to nie poradzimy... Notatniki już są w niektórych sklepach, dopiero zaczęliśmy ich dystrybucję do sklepów. Pawel88 - podam Ci na PW, gdzie można je już kupić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 @Kalixt Krzysztof, mi chodziło o to cuś, co jest w grzbiecie notesu i ma takie sprytne wycięcie na klips od skuwki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalixt Posted April 19, 2017 Author Report Share Posted April 19, 2017 No to wszystko jasne, to oczywiście schowek na pióro/długopis - trzeba by przetestować...;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts