Caro.566 Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Cześć, Szukam taniego piora cienko piszacego. Czy moglibyscie wstawić zdjęcia przykladowe jak dane pioro pisze? Jak macie to moze byc porownanie m i f Najlepiej f lub ciensze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahda404 Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Nie wiem do jakiej ceny, ale z cienkopiszących to może Platinium Preppy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caro.566 Posted February 26, 2017 Author Report Share Posted February 26, 2017 Max 100 zl. Ale najlepiej do 70 zł A jak z lamy safari? Czy jest szczelny? Opłaca sie go zakupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 (edited) Albo Jinhao 659 z założoną stalówką EF. Nie widziałem cieniej piszącego pióra. Oczywiście z tych tańszych. Lamy Safari, oczywiście że opłaca się kupić, ale ono nie pisze cienko. Nawet ze stalówką F Edited February 26, 2017 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurher Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Pilot MR (ok. 90 zł), Pilot Kakuno (ok 45 zł). Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
9452130 Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Jak szukasz czegoś cieńsze ale do robienia szybkich notatek to jinhao 599 z stalówką F. Jak dla mnie pisze lepiej od kaweco classic sport które jest 20x droższe. Jest to klon lamy safari (chociaż ludzie o nim nie wypowiadali się tak dobrze), ja mam przezroczyste które jest kopia lamy Vista (przezroczyste safari). Pisze cieniej od prawich lamy. Stalówka w każdą stronę przyjemnie sunie po papierze i nie przerywa nawet delikatnie muskając papier czyli tak jak być powinno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurher Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 To może uzupełnię wypowiedź kolegi, gdyż ostatnimi czasy skusiłem się na takowe. I owszem, pisze pięknie, sunie miękko, bez zgrzytów ale.... zostało ono wybrane z 3 egzemplarzy. Z założenia kup po prostu min 3 szt. Jak każdy będzie dobry, będziesz miał 3 pióra i sobie zatankujesz różnymi kolorami, jak kupisz 1 szt. jest duże prawdopodobieństwo, że wywalisz do kosza (ja wywaliłem dwa). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
9452130 Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Popieram pomysł. Są bardzo tanie. Można kupić po dolcu więc 3 sztuki to nie będzie problem. Ja kupiłem dwie. Jednej nie testowałem jeszcze bo ta pierwsze pisze tak dobrze że nie czuję potrzeby używania czegoś innego przez najbliższy czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts