visvamitra Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Bookbinders to australijski sklep online, którego twórcy utrzymują, że nieustannie poszukują produktów, które rozpalą wyobraźnię miłośników artykułów pismienniczych. Nie ulega wątpliwości, że swoje produkty prezentują w atrakcyjny sposób. Niedawno firma ta wprowadziła do oferty atramenty w gustownych i klimatycznych flaszkach. Atramenty z serii Snake Ink sprzedawane są w kałamarzach o pojemności 30 ml a nazwane na cześć węży. Snake Ink można dostać w pięciu kolorach. Blue Coral (niebieski) Eastern Brown (brązowy) Emerald Boa (zielony) Everglades Ratsnake (pomarańczowy) Red-belly Black (czarny) Jeśli ktoś z was interesuje się wężami i chciałby poczytać na temat węża czaerwonobrzuchego, garść informacji znajdzie pod tym adresem. Red Belly Black to przyzwoita czerń. Czarna, z lekkim czerwonym połyskiem w sprzyjających warunkach oświetleniowych. Nie zaobserwowałem zadnych problemów. Atrament na ręczniku kuchennym Software ID Tomoe River, Kaweco Classic Sport, B Leuchtturm1917, Kaweco Classic Sport, B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Aka Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Buteleczki jak na medykamenty z XIXw. Podobne w stylu do Rohrer&Klingner'owych. Odnośnie koloru nie mam zdania - zmieniłem preferencję z czarnych na niebieskie/czarno niebieskie. Poczekam na Blue Coral. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 20, 2016 Author Report Share Posted April 20, 2016 Blue Coral okazał się totalna porażką. Zasadniczo kolor jest niezły. Cały problem polega na tym, że atrament ten nie pisze. Konsystencją przypomina farbę olejną. W kazdym razie tak pisał płyn, który dostałem w próbce. Panowie z Bookbinders wysłali mi flaszkę z prośba o ponowną recenzję. Zrobię ją, ale najpierw zamieszcze pierwotną a kiedy flaszka z Blue Coral dojdzie potestuję ją co najmniej miesiąc i wtedy wrzucę drugą recenzję. oczywiscie pod warunkiem, ze atrament ten nie nabroi w piórach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Aka Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 No to zapowiada się ciekawie. Testy porównawcze na dwóch próbkach... Swoją drogą ciekawostka z tą konsystencją. Źle zabezpieczona przesyłka, czy "ten typ tak ma"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Chyba wolabłym brudną ciemną czerwień wpadającą w czerń przy mokrej kresce na cześć tego węża, ale nawet w tym kolorze kryje się coś ciekawego. Może po prostu nazwa jest tak chwytliwa. Butelki dla mnie są idealnie zaprojektowane. Dzięki wielkie za przedstawienie producenta i atramentu, visvamitra! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts