Jump to content

Parker Sonnet Stainless Steel CT

ArielN

Recommended Posts

Jeden z niższych modeli serii Sonnet. Zapłaciłem za niego 120zł (ostatnio miałem możliwość kupić go nawet za 90zł).

Największym zaskoczeniem jest dla mnie stalówka. Typowa stalowa, z charakterystycznym wzorem V. Teoretycznie rozmiar F, w praktyce coś między M a B ;) To już n-ty Sonnet, w przypadku którego oznaczenia nijak mają się do rzeczywistości.

P3031213.jpg

To pióro kupiłem w celu zrobienia prezentu bliskiej mi osobie, co w rezultacie pozwoliło mi posługiwac się Sonnetem przez pewien czas jako podstawowym narzędziem do przelewania myśli na papier. Uwielbiam dawać prezenty ;), szczególnie gdy do mnie wracają!

Jakość? Brak jakichkolwiek uchybień, czy problemów ;)

Jeżeli chcesz pióro, które nie porysuje się w torebce, nie rzuca się w oczy i nie sprawia problemów (a przy tym jest stosunkowo niedrogie i dostępne) to nie zawiedziesz się!

Pozdrawiam

Edited by ArielN

• 3 weeks later...

Coś mi sie udalo złowić, jest używany z lekko wygiętą stalówką i to bardzo tanio 315 czeskich koron z przesyłką. Czekam na niego, jak przyjdzie to pokaże. 1/4 planu mam nadzieje (że to oryginał, sprzedający za to ręczył) zrealizowana.

Na 4 i pół Sonneta mam dwa Sonnety stalowe - jeden w odcieniu jak na fotografii, drugi, znacznie starszy, w odcieniu bardziej chłodno-stalowym. To starsze męczę po terenie okrutnie, ale sprawuje sie bez zastrzeżeń, w tym startuje od przyłożenia w każdych warunkach.

• 4 weeks later...

Mnie sie udało kupić, troche pokiereszowane, ale sprzedawca ostrzegał. musialem sie troszke pobawić stalówką ale sie udało. Na spływaku pisze M ale pisze jak F Parkera. Cudowne piorko :) bardzo cieszy.

post-17-0-23701100-1319735638.jpg

Edited by kerad