RafKal Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Czy szanowni koledzy i koleżanki mogliby polecić mi jakiś konkretny model ołówka do szkicowania? Chciałbym zacząć kreślić nie tylko z wykorzystaniem pióra (rotring artpen) i czarnego atramentu Bardzo dziękuję (z góry). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Cóż, trochę tego jest. Dobre i niedrogie - Koh-I-Noor, ewentualnie Faber Castell, czy Toisson d'or. Do szkicowania lepsze są chyba ołówki drewniane, ale to już co kto woli. Jak coś nakreślisz, może wrzucisz do naszego działu ze sztuką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RafKal Posted September 19, 2011 Author Report Share Posted September 19, 2011 Bardzo chętnie. Ostrzegam, że zrobi to niezależnie od tego co mi wyjdzie Zdecyduję się chyba na taki zestaw: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Uważaj na ceny tego zestawu - w sklepach jest duży rozrzut. Można dorwać nówkę nawet poniżej 20 PLN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Kurcze, tego konkretnego zestawu ołówków do szkicowania nigdy nie widziałem. Czy każdy ołóweczek ma swoje osobne, wydzielone miejsce w pudełku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RafKal Posted September 21, 2011 Author Report Share Posted September 21, 2011 Dzięki Jwrzask. Kupiłem za równo 20 złotych. Kurcze, tego konkretnego zestawu ołówków do szkicowania nigdy nie widziałem.Czy każdy ołóweczek ma swoje osobne, wydzielone miejsce w pudełku? Thay, powiem Ci jak dojdą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Niestety, nie są pakowane pojedynczo. W pudełku brak przegródek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Trochę szkoda. To ułatwia pracę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proserpine Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 A ja polecam zestaw w metalowym pudełku, Kooh-i-Noor to świetne przybory, warto zapłacić nieco więcej i mieć dobry zestaw do szkicowania, szczególnie, ze twardości od 8H do 2B są wprost idealne do ćwiczeń Oczywiście Toisson D'or także polecam. I jakiś dobry szkicownik do tego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Thay jak chcesz zeby olowki mialy odzielne miejsca w pudelku kup Fabera Castella Art Set 2H - 8B W metalowym pudelku jest plastykowa wkladka dodatkowo Fabery maja oznaczenia twardosci z trzech stron i sa zawsze w nalezytym porzadku podczas rysowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest david1600 Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 koh-i-noor kubuś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts