swierblewskaj Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Cześć! Stwierdziłam, że nie będę zakładać niepotrzebnego wątku tylko zapytam się tutaj. "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!" Szukam pióra Bohler Gold 54 (lub zamiennika o podobnym wyglądzie i jakości). Chodzi mi dokładnie o tego pana: (Widzicie ten klips i obłędną stalówkę?) (Zdjęcie ukradłam Konisowi ) Na aukcjach, w sklepach u prywatnych osób, gdziekolwiek byście go zauważyli proszę o odzew . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Ładny. Nie mam niestety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akmac Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Zamiennik o podobnym wyglądzie i jakości to pewnie będzie jakaś Osmia (poszukaj sama po sieci, było sporo różnych modeli); złote stalówki firmy Degussa z tym charakterystycznym logo były montowane w niemieckich piórach wielu różnych marek, głównie tych mniej znanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Ładny. Nie mam niestety. Masz, leży u mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Masz, leży u mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Niebrzydkie pióro, ale tak z ciekawości - co jest obłędnego w tej stalówce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swierblewskaj Posted September 15, 2015 Author Report Share Posted September 15, 2015 Akmac czy Osmie również były produkowane w wersji z "wężowym" klipsem? Kasiasemba no może trochę przesadziłam . Natomiast jest duża, złota i wpisuje się w mój kanon pięknych stalówek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akmac Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Nie mam pojęcia. Nie widziałem jakoś żadnej z takim, ale też nie jestem specjalistą od tej marki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac.kozinsky Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 (edited) http://www.ebay.com/itm/BOHLER-54-GOLD-BLACK-BARREL-OB-GOLD-NIB-FOUNTAIN-PEN-/260864088356?hash=item3cbcb61924 Nie taki sam, ale kilka rzeczy się zgadza. Boska stalówka na przykład. I numerek modelu. Edited September 15, 2015 by mac.kozinsky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swierblewskaj Posted September 19, 2015 Author Report Share Posted September 19, 2015 Mac.kozinsky widziałam tą aukcję . Cały czas mam nadzieję, że w następnych ogłoszeniach będzie miał niższą cenę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts