Miccowhy Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Witam wszystkich! Nazywam się Mikołaj, wracam do pisania piórem dzięki znalezieniu podczas porządków w pokoju niegdyś wygranego Parkera Vectora - choroba piórowa postępuje szybko, bo zamiast po prostu kupić naboje czy tłoczek i korzystać z takiego zestawu na co dzień, zamówiłem sobie kilka chwil temu Lamy Al-Star w purpurze i Diamine Oxblood, z Vectorem będę eksperymentował z przeróbkami stalówki, a tęsknym wzrokiem spoglądam już na niebieskiego Watermana Hemisphere - a przecież jest tyle innych wydatków Nie umiem siedzieć bezczynnie, więc zajmuję się naraz mnóstwem spraw - piszę opowiadania, jestem jednocześnie jednym z redaktorów i grafików w gazetce szkolnej (ostatnio czasem też fotografem), gram (a raczej uczę się grać) na perkusji, dużo czytam (a przynajmniej się staram, w roku szkolnym jakoś niestety z tym gorzej), interesuję się psychologią, a uczę się w trzeciej klasie technikum informatycznego. Do tego chcę poprawić charakter pisma i nauczyć się w końcu rysować - to wszystko połączeniu z wrodzonym niezorganizowaniem i nieogarnięciem powoduje, że cierpię na chroniczny brak czasu. Tyle chyba wystarczy tytułem wstępu, coby na narcyza nie wyjść Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Cześć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
impers Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Witaj Mikołaju! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddntp Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Witaj Na Oxblood'a radziłbym uważać - lubi się rozmazywać. Ostatnio miałem opartą rękę na zapisanej właśnie tym atramentem kartce przez parę ładnych minut, w nieklimatyzowanym pomieszczeniu - diagnoza koleżanki po fachu: "zmiany skórne w przebiegu marskości wątroby"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miccowhy Posted September 6, 2015 Author Report Share Posted September 6, 2015 Witaj Na Oxblood'a radziłbym uważać - lubi się rozmazywać. Ostatnio miałem opartą rękę na zapisanej właśnie tym atramentem kartce przez parę ładnych minut, w nieklimatyzowanym pomieszczeniu - diagnoza koleżanki po fachu: "zmiany skórne w przebiegu marskości wątroby"... Jak tylko zobaczyłem ten kolor to poczułem się z nim emocjonalnie związany i musiałem go mieć - ale na domiar złego wszystkie zeszyty szkolne mam, z tego co na forum piszą, wolno wpijającego atrament Oxfordu... Ale zbyt mi się podoba, żeby z niego rezygnować, najwyżej będę miał dłonie niczym rzeźnik jakiś czy inny alkoholik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Oj młodzieży... O bibułce (nie tej do skrętów) się nie słyszało? Kiedyś toto do zeszytów w standardzie dodawali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miccowhy Posted September 6, 2015 Author Report Share Posted September 6, 2015 Oj młodzieży... O bibułce (nie tej do skrętów) się nie słyszało? Kiedyś toto do zeszytów w standardzie dodawali Ja to już to zepsute do cna technologią pokolenie, a szczególnie, żem na informatyce - na ekranie się literki nie rozmazują, więc problemu nie ma Ale skoro bibułka może pomóc, to może nie jestem zgubiony! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Aż sobie wyobraziłem Javę pisaną piórem na kartce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddntp Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Oj młodzieży... O bibułce (nie tej do skrętów) się nie słyszało? Kiedyś toto do zeszytów w standardzie dodawali Bibułka nie pomoże - nie mówiłem o świeżo zapisanej kartce. Wystarczy odrobina wilgoci na palcach i wygląda się jak przy tarciu buraczków, nawet na jakiś moich zapiskach z tamtego miesiąca Co dziwne, tylko Oxblood tak mi się zachowuje, Autumn Oak jest w porządku. Zostawię Oxblood'a na zimę, przy zmarzniętych rękach nie będzie się rozmazywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miccowhy Posted September 6, 2015 Author Report Share Posted September 6, 2015 Bibułka nie pomoże - nie mówiłem o świeżo zapisanej kartce. Wystarczy odrobina wilgoci na palcach i wygląda się jak przy tarciu buraczków, nawet na jakiś moich zapiskach z tamtego miesiąca Co dziwne, tylko Oxblood tak mi się zachowuje, Autumn Oak jest w porządku. Zostawię Oxblood'a na zimę, przy zmarzniętych rękach nie będzie się rozmazywać.To może lateksowe rękawiczki do pisania zacznę nosić, już raz w klasie w takich siedziałem przy jakiejś okazji, najwyżej znajomi zaczną na mnie "Chirurg" mówić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolumb Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Witaj. Mikołaj, Mikołaj - to mi przypomniało, abym już zaczął pisać list do św.Mikołaja. Lista będzie dłuuga, oj dłuuuga. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Witaj. Mikołaj, Mikołaj - to mi przypomniało, abym już zaczął pisać list do św.Mikołaja. Lista będzie dłuuga, oj dłuuuga. Pozdrawiam Oj, to żona już Ci przestała znosić pióra? A to pech Witaj Mikołaju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolumb Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Oj, to żona już Ci przestała znosić pióra? A to pech Witaj Mikołaju Absolutnie nie. Na święta liczę na coś ekstra od swojego,,Mikołaja,,. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Witaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miccowhy Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 Bibułka nie pomoże - nie mówiłem o świeżo zapisanej kartce. Wystarczy odrobina wilgoci na palcach i wygląda się jak przy tarciu buraczków, nawet na jakiś moich zapiskach z tamtego miesiąca Co dziwne, tylko Oxblood tak mi się zachowuje, Autumn Oak jest w porządku. Zostawię Oxblood'a na zimę, przy zmarzniętych rękach nie będzie się rozmazywać. Chwilę temu przybyła paczka z atramentem i właśnie testuję, mój się ani trochę nie rozmazuje, do tego całkiem szybko schnie - natomiast sam kolor prześliczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Dzień Dobry Wieczór... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts