visvamitra Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 (edited) Nie wszyscy wiedzą, że Polska oprócz kosmetyków, mebli i soków, może stać się ważnym graczem na międzynarodowym mini-rynku atramentów do piór wiecznych:) A wszystko za sprawą naszego forumowego kolegi Nicponia, który tworzy atramenty kolorowe, nasycone, o dobrych właściwosciach. Brak im jedynie wystrzałowego opakowania. Więcej informacji znajdziecie na tej stronie. Można zaryzykować tezę, że w środowisku staje się najbardziej znanym producentem atramentów żelazowo-galusowych. Pozostaje nam trzymać za Konrada kciuki i liczyć na to, że jeszcze nie raz zaskoczy nas czymś ciekawym. Tymczasem dostałem od niego kilka próbek kolorów, które mnie zainteresowały. Szara śliwka to ciemny, nasycony atrament. Mnie się podoba. Ekspresjonizm abstrakcyjny (czyli strzał strzykawką napełnioną atramentem na kartkę papieru Mondi 120 g) Krople atramentu na ręczniku kuchennym Chromatografia Mój program graficzny widzi ten kolor mniej więcej tak: Oxford recycled, 90g, Kaweco Sport Classic, stalówka B Notatnik TeNeues, Jinhao 599 Edited March 18, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Chlaps i plama na ręczniku kuchennym rewelacyjne. Za to próbka pisma niestety już nie oddaje ciekawego odcienia śliwki tylko szarość jakowąś ponurą, hmmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 voorhut violet, co nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Próbka pisma zupełnie nie oddaje koloru. Wyglada jak ponury Chopin od Diamine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbie Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Nie mogę napisać, że jest to jeden z ładniejszych atramentów KWZI. Ale na pewno śliwka. Węgierka prosto z drzewa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 To pewnie sprawka odwzorowania kolorów na moim monitorze. Teraz ogłądam te zdjęcia, czy raczej skany, w domu i faktycznie widać śliwkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 To pewnie sprawka odwzorowania kolorów na moim monitorze. Teraz ogłądam te zdjęcia, czy raczej skany, w domu i faktycznie widać śliwkę śliwka śliwce nierówna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts