Jump to content

Blue - Jinhao

visvamitra

A  

11 members have voted

1. 1. Czy podoba ci się ten kolor?

Recommended Posts

Jakiś czas temu kupiłem sobie Jinhao x750, do przeysłki dołączono dwie paczki nabojów marki Jinhao. Naboje rozprułem i przelałem do Kaweco Sport, którego uzywam do testowania atramentów.

Wydaje mi się, że Jinhao nie produkuje atramemntów, tylko kupuje je na chińskim rynku i dodaje swoje logo, ale głowy nie dam. Atrament jest zaskakująco udany. Nie strzępi, nie przebija, ma dobry przepływ i silne nasycenie.

Ekspresjonizm abstrakcyjny

dWGMTw.jpg

Software ID

kV1Fto.jpg

Zakres koloru

bWYz69.jpg

Oxford Recycled ( 90g, satined paper), Kaweco Classic Sport, zakraplacz, stalówka w rozmiarze B

hta0g7.jpg

6uCwoo.jpg

MdIgg1.jpg

NdQakg.jpg

0h5f60.jpg

Porównanie

w0RGxE.jpg

Edited by visvamitra

Wydaje mi się, że Jinhao nie produkuje atramemntów, tylko kupuje je na chińskim rynku i dodaje swoje logo, ale głowy nie dam. Atrament jest zaskakująco udany. Nie strzępi, nie przebija, ma dobry przepływ i silne nasycenie.

Niebieskiego Jinhao nie posiadam, więc co do przebijania się nie wypowiem,

za to czarny Jinhao przebija na potęgę :cry:

Szczerze? Moje Jinhao x750 okazało się trwalsze niż kosztujący 15 razy więcej Waterman Hemisphere.

Są oczywiście Jinhaa podłej jakości, ale część sygnowanych tym logo piór to tanie i dobre woły robocze (x750 i 159, jeszcze mnie nie zawiodły, a nie cackam się z nimi). 

Nie wiadomo czy kolega Markol odniósł się do piór Jinhao czy też do atramentów tej firmy.

Pozdrawiam.

Tak ogólnie do produktów tejże firmy. Ja też mam kilka piór Jinhao i całkiem nieżle mi się nimi pisze. Moja 750 akurat za bardzo rozlewała jak na mój gust, ale byłem tego świadomy dokonując zakupu, więc "widziały gały co brały".

Dlatego właśnie napisałem, że może pora przestać lekceważyć z urzędu wszystko ze znaczkiem Jinhao, bo, jak zauważył Visvamitra, droższe pióra też potrafią być kapryśne.

• 3 weeks later...