tog Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Chciałbym poprosić Was o pomoc w wyborze pióra pod kątem designu, gdyż takiej wyszukiwarki nigdzie nie znalazłem.Mam na myśli pióro o wyglądzie zbliżonym do Parker Sonnet GT lub Waterman Hemisphere GT (o stalowym korpusie, ze złotą stalówką i wykończeniami oraz czarnej sekcji - o ile poprawnie określam część pomiędzy stalówką a korpusem). Takie pióra podobają mi się najbardziej, lecz dwa wymienione modele mają jedną cechę różniącą je od mojego ideału - stal na korpusie jest matowa a ja chciałbym "na wysoki połysk", bo lubię gdy pióro błyszczy nie tylko złotawymi wykończeniami i czernią, ale na całej powierzchni.Cena – najlepiej do 300 zł.Mam nadzieję, że mi pomożecie i serdecznie pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Jeden z kolegów z forum, Inahon miał na sprzedaż nowego Sheaffera Prelude Signature o wygladzie pasujacym do opisu. Nie pamiętam jednak jaka byla cena :/ tak sie ono prezentuje http://www.fendrihan.com/images/SHE9170_0_Sheaffer_Prelude_Signature_Silver_Snakeskin_FP2.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tog Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Okazałe pióro. Dziękuję za tę propozycję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreo Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Hemisphere w wersji Deluxe też (chyba??) pasi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Jeszcze może Waterman Ekspert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tog Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 Właśnie ku expertowi się skłaniam, wydaje mi się zdecydowanie najbardziej w moim typie, mimo że też ma szczotkowany korpus. Pytanie jednak czy stosunek jakość - cena jest odpowiedni, bo tu można napotkać przeróżne opinie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Jeśli jesteś zainteresowany - pióro Waterman Expert z satynowym srebrnym korpusem i srebrnymi wykończeniami: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/6660-sprzedam-pi%C3%B3ro-waterman-expert-srebrne-ct/ Niestety nie pisałem nim i o jakości i wykonania i komforcie pisania się nie wypowiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreo Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 (edited) w/w Expert jest wart uwagi = cena/jakość ja brałbym w ciemno... ale po co mi drugi Expert?? ..chym... jak się tog nie zdecydujesz - to ja biorę (będzie na wszelki wypadek np. na prezent) Edited January 15, 2015 by andreo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts