Lukasmaster Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Od mojego WM Exception odpadł fragment złocenia, udało się go idealnie przykleić kropelką ale na lace zostało trochę zaschniętego kleju. Woda z płynem nie dała żadnego efektu, ma ktoś pomysł jak to usunąć nie uszkadzając przy okazji laki? Benzyna, spirytus, spróbować to jakoś w miarę delikatnie zeskrobać? Z góry dziękuję za odp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Aceton rozpuszcza kropelkę, ale lakę zapewne też. Ja bym usuwał mechanicznie i potem przepolerował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasmaster Posted December 18, 2014 Author Report Share Posted December 18, 2014 Aceton rozpuszcza kropelkę, ale lakę zapewne też. Ja bym usuwał mechanicznie i potem przepolerował. Rozmyślam nad użyciem pumeksu jest w miarę delikatny i mało chropowaty więc nie powinien zostawić wielu śladów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Lepiej pastą polerską albo micromeshem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Rozmyślam nad użyciem pumeksu jest w miarę delikatny i mało chropowaty więc nie powinien zostawić wielu śladów Pumex :-O Porzuć ten pomysł lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Odczekaj trochę i nie używaj żadnych ściernych materiałów. Z czasem cyjanoakrylan zacznie nieco kruszeć i stopniowo zetrzesz go opuszkami palców. Potem tkaniną doszlifujesz do połysku. Podobno taki klej można delikatnie usunąć olejkiem sezamowym ale w praktyce tego nie sprawdziłem. A laka i tak pewnie może zareagować różnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts