Caterinka465 Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 (edited) Witam, jestem tu nowa ale wcześniej trochę poczytałam co nieco na forum. Jak w temacie poszukuję pióra do szkoły. Chodzę do liceum. Mam raczej drobny charakter pisma wiec odpowiednia będzie stalówka F. Raczej pióro ma być lekkie. Cena to max 100zł, chociaż chętnie zapłaciła bym mniej. Od razu piszę, że Pilot 78g często polecany mi się nie podoba. Edited November 30, 2014 by Caterinka465 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 za stowke moze faber castell basic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Poczytaj tu: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/6333-pi%C3%B3ro-dla-licealistki/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 za stowke moze faber castell basic? To jest hantel, nie pióro. Nie jest lekkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 To jest hantel, nie pióro. Nie jest lekkie. dla mnie to nie minus, no ale "takze tego" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 za stówkę kup Lamy duże ale lekkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caterinka465 Posted November 30, 2014 Author Report Share Posted November 30, 2014 Dziękuję za link Jak jest z nabojami do piór:-Pilot MR -Sheaffer VFM - Lamy Safari Pytam bo nad nimi się zastanawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 MR i VFM standardowe (do VFM nie da się wepchnąć zapasowego naboju, tłoczka ani długiego naboju), Lamy ma własne naboje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 dla mnie to nie minus, no ale "takze tego" Przeczytaj wymagania zainteresowanej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 (edited) Do Lamy kupisz bez problemu tłoczek Atrament z kałamarza wychodzi o wiele taniej niż jakiekolwiek naboje, no chyba że jest to atrament na I z polskiej dystrybucji no i pomyśl o stalówce EF w Lamy Edited November 30, 2014 by Silesiaus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caterinka465 Posted November 30, 2014 Author Report Share Posted November 30, 2014 Czy jak dokupię tłoczek do Lamy to muszę mieć ich atrament czy dowolnej firmy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 dowolny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Przeczytaj wymagania zainteresowanej lekkie czy ciezkie to pojecie wzgledne . no dobra, przeoczylem to. tych tematow jest tak wiele ze z miejsca wpisuje sobie lamy/fc/pilot/waterman/sheaffer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caterinka465 Posted November 30, 2014 Author Report Share Posted November 30, 2014 Czy mógłby ktoś polecić sklep w Warszawie w którym będę mogła zobaczyć te trzy pióra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 (edited) Sheaffera VFM ma Papier na Świętokrzyskiej, Skala przy Placu Piłsudskiego, u Tompiego i Bazarnika pewnie też., Lamy są u Tompiego w C.H. Panorama, Bazarnika w Marriotcie i w Wariackich Papierach w Galerii Mokotów. Pilot MR to nie wiem Wszystkie trzy na pewno będą na najbliższym spotkaniu forum 13 grudnia w Warszawie Edited November 30, 2014 by Rittel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akmac Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 W Piórotece na Złotej 69 powinni mieć wszystkie trzy (w każdym razie w ich sklepie internetowym figurują jako dostępne). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Ten temat wałkowany jest co kilka dni. Jeśli Pilot Ci nie odpowiada, to faktycznie pozostaje Safari z niezłymi walorami użytkowymi i swoistym stylem. Jest jeszcze wyjście awaryjne. Możesz kupić jakieś pióro z jeszcze niższej półki np. do 50 zł. Takimi też można trochę popisać. Z ciekawości nabyłem takowe za całe 2,50 zł i to z dwoma zapasowymi nabojami. Stwierdziłem, że nadaje się do notowania. Leży pod ręką od półtora roku i pisze. Co prawda wypisałem nim może 3-4 naboje, więc niewiele. W ten sposób, pisząc już jakimś tam piórkiem, będziesz precyzować swoje oczekiwania. To z pewnością pomoże wybrać pióro docelowe. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caterinka465 Posted December 1, 2014 Author Report Share Posted December 1, 2014 (edited) Wcześniej miałam Vectora, ale pisał dość grubo. Potem kupiłam pióro na name za ok 2,5 zł. Pisało bardzo grubo i bardzo często przerywało. Po tym incydencie przerzuciłam się na długopis. Jednak to nie to samo i chcę wrócić do pióra. Edited December 1, 2014 by Caterinka465 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts