Jump to content

Pióro do szkoły

Recommended Posts

Witam, jestem tu nowa ale wcześniej trochę poczytałam co nieco na forum. Jak w temacie poszukuję  pióra do szkoły. Chodzę do liceum. Mam raczej drobny charakter pisma wiec odpowiednia będzie stalówka F. Raczej pióro ma być lekkie. Cena to max 100zł, chociaż chętnie zapłaciła bym mniej.

Od razu piszę, że Pilot 78g często polecany mi się nie podoba.

Edited by Caterinka465

Guest Restoration

Przeczytaj wymagania zainteresowanej ;)

lekkie czy ciezkie to pojecie wzgledne :D. no dobra, przeoczylem to. tych tematow jest tak wiele ze z miejsca wpisuje sobie lamy/fc/pilot/waterman/sheaffer :D

Sheaffera VFM ma Papier na Świętokrzyskiej, Skala przy Placu Piłsudskiego, u Tompiego i Bazarnika pewnie też., Lamy są u Tompiego w C.H. Panorama, Bazarnika w Marriotcie i w Wariackich Papierach w Galerii Mokotów. Pilot MR to nie wiem

Wszystkie trzy na pewno będą na najbliższym spotkaniu forum 13 grudnia w Warszawie ;)

Edited by Rittel

Ten temat wałkowany jest co kilka dni. Jeśli Pilot Ci nie odpowiada, to faktycznie pozostaje Safari z niezłymi walorami użytkowymi i swoistym stylem.

Jest jeszcze wyjście awaryjne. Możesz kupić jakieś pióro z jeszcze niższej półki np. do 50 zł. Takimi też można trochę popisać.

Z ciekawości nabyłem takowe za całe 2,50 zł i to z dwoma zapasowymi nabojami. Stwierdziłem, że nadaje się do notowania. Leży pod ręką od półtora roku i pisze. Co prawda wypisałem nim może 3-4 naboje, więc niewiele. W ten sposób, pisząc już jakimś tam piórkiem, będziesz precyzować swoje oczekiwania. To z pewnością pomoże wybrać pióro docelowe.

Pozdrawiam :)

Wcześniej miałam Vectora, ale pisał dość grubo. Potem kupiłam pióro na name za ok 2,5 zł. Pisało bardzo grubo i bardzo często przerywało. Po tym incydencie przerzuciłam  się na długopis. Jednak to nie to samo i chcę wrócić do pióra.

Edited by Caterinka465