visvamitra Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Kasiasemba i Mac.Kozinsky podjęli się karkołomnego przedsięwzięcia zalania ziemi polskiej Noodlersami. Wielki respekt dla Kasiza negocjowanie warunków i koordynację zamówienia grupowego. Postaram się powrzucać przed 6.09.2014 recenzje albo przynajmniej jakieś skany Noodlersów, które uciułałem w postaci flaszek lub próbek. Nie obiecuję, że się uda, ale spróbuję. Będę bazował na starych tekstach i starych skanach/zdjęciach. Z różnych powodów zacząłem kiedyś pisać recenzje, później ich nie kończyłem i mam na imageshacku jedynie fragmenty, w niektórych wypadkach tylko jedno zdjęcie. Mimo to powrzucam je. Może pomogą komuś w wyborze przy zamówieniu grupowym? Zachęcam również inne osoby, które maja na stanie atramenty Noodler's do wrzucenia choćby zdjęcia ze smartfonu z plamą koloru i jakąś opinią na temat inkaustu. NIGHTSHADE jest w mojej ocenie atramentem genialnym - łączy w sobie brąz, purpurę i trochę czerni. Lubie takie klimaty. Atrament rozbryzgany na papierze Mondi 90g Krople atramentu na ręczniku kuchennym Queen ze znanej sieci dyskontów MÓJ PROGRAM GRAFICZNY STARA SIĘ PRZEKONAĆ MNIE, ŻE PO UŚREDNIENIU NIGHTSHADE MA MNIEJ WIĘCEJ TAKI KOLOR: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Noodler's Kolor: Nightshade Opakowanie: kałamarz o objętości 90 ml Cena: 12,5 $ + koszty przesyłki Nasycenie: bardzo dobry Przepływ: dobry w Pilocie 78 G z blaszką B, w innych piórach nie próbowałem Cieniowanie: fajne Jakość linii: bardzo dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki w Pilocie 78G z blaszką B Wysychanie: OK ZDJĘCIE OPAKOWANIA (nie moje, źródło poniżej zdjęcia) JETPENS KALENDARZ RHODIA (ZDJĘCIA) OXFORD ZNALEZIONE W INTERNECIE https://creativecolor.files.wordpress.com/2012/03/foggy-morning-march-watercolor-sketchbooks-chris-carter-artist-032212-cb-web.jpeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Nie spotkałam podobnego koloru, fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) Tak tak tak!!! Jest piękny Ale i tak wolę Fiolet #4 Nicponia - nawet podobny A no i fiolet Nicponiowy błyszczy Edited August 26, 2014 by iAndrew Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Chyba nie powinnam czytać tych recenzji przed 07.09 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 26, 2014 Author Report Share Posted August 26, 2014 Felicja - jeszcze kilka się pojawi. Przepraszam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Ciekawy, podoba mi się . Nie kupie, niedługo nie będę miał miejsca w szufladach na nowe atramenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Interesujący, aczkolwiek wzmianka, że atrament Nicponia błyszczy zaintrygowała mnie jeszcze bardziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Interesujący, aczkolwiek wzmianka, że atrament Nicponia błyszczy zaintrygowała mnie jeszcze bardziej Ja nie umiem tego pokazać, ale jakiś czas temu wysłałem próbkę Akszugorowi, więc może się z Tobą podzieli jak mu zostało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 26, 2014 Author Report Share Posted August 26, 2014 @Aoirghe - zdjęcie robocze fioletu nr 9 NICPONIA: Pod odpowiednim kątem atrament połyskuje złotawo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 @Aoirghe - zdjęcie robocze fioletu nr 9 NICPONIA: Pod odpowiednim kątem atrament połyskuje złotawo. Ale to nie jest fiolet. to jest bordo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 @visvamitra - jak ten nightshade ma się do Voorhut Violet Akkermana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Fiolet #4 połyskuje tak samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Oooo, bardzo dziękuję za tą reckę, Visvamitro, chętnie poznam bliżej właściwości tych Noodles'ów, o których wszyscy mówią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts