Jump to content

Sheaffer Prelude

Recommended Posts

Witajcie, kroi mi się pewien projekt za któregy wezmę coś około 260 PLN. Czy w tej cenie utrafię Preluda? A, i pozostaje kwestia atramentu do niego, bo pisaliście, że "szeaferowy" kiepściutki. A ja chętnie kupiłbym taki wyrazisty, mocny atrament. Poradźcie coś.
Pozdrawiam Jarek :)

pierwsze co przyszło mi do głowy to Verdigris od Rohrer&Klinger, dosyć duża butelka- zaraz po nałożeniu na papier jest lekko zielony ale później ciemnieje w ładny granat. Tu masz jedną recenzję, tutaj drugą. Recenzje znajdziesz także u nas na forum. No i cena też bardzo przystępna.

Edited by kAdi

Jarko - polecałbym Ci Turquoise Pelikan 4001 (cena około 15 pln za 30 ml) lub Waterman Blue Inspiration (dawna nazwa South Sea Blue) (dwadzieścia kilka peelenów za 50 ml). Bardzo intensywny błękit, lazurowy jak niebo nad pewnym wybrzeżem ;-)

Oba niedrogie i łatwe do dostania praktycznie w każdym papierniczym. Ciemnieją nieco po pewnym czasie... Pelikan po wyschnięciu ma metalowo-miedziany pobłysk

Na popularnym serwisie aukcyjnym " Alle Tu Drogo" w ciągłej sprzedaży są dostępne granatowe Preludy za 158PLN. Zostanie coś jeszcze na atrament.

Cholera... no i czemu ja się tego musiałem dowiedzieć??

Już od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem kupna, a tu jeszcze ta cena... Ech... czyżby kolejne pióro?