Krzysztof302 Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 witam forumowiczów, Chciałbym prosić o małą pomoc. Poszukuję od jakiegoś czasu etui skórzane na pióro Duke Konfucjusz. Z racji tego, że jest ono dość sporych rozmiarów, jest dość trudno dobrać coś pasującego, a jednocześnie nie zbankrutować. czy może ktoś z Was widział coś ciekawego i odpowiedzniego? z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacje Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Moi znajomi, szyją skórzane akcesoria. Podaj jakiej długości miałoby być etui- zapytam, czy cos takiego u nich znajdę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Konfucjusz, to dość duże pióro. Ja dla takiego 'grubasa' kupiłem coś takiego. Zresztą zobacz jaką galanterią dysponuje sklep Twoje Pióro. Wydaje mi się, że mają całkiem atrakcyjne ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof302 Posted August 10, 2014 Author Report Share Posted August 10, 2014 Dane techniczne pióra: zamknięte 14,8 cm; otwarte ze skuwk 17,3 cm; otwarte bez skuwki 12,8 cm; skuwka 6,5 cm; średnica to jakieś 3,5cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 (edited) Oooo, rozważałam kiedyś kupno Konfucjusza, ciekawam go bardzo, skusiłbyś się może kiedyś na jakąś minirelację z pisma nim, tudzież zdjęcia? A z etiu może rozważ takie "walcowe". Może by się nadało, a wydaje mi się, że dobrze by chroniło pióro. Coś w tym stylu: Chodzi o kształt t6ylko, niekoniecznie to. Jakieś lepiej zrobione w środku. Edited August 10, 2014 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof302 Posted August 11, 2014 Author Report Share Posted August 11, 2014 Fotki - wrzucę - musżę zrobić kilka cyfrówką, z komórki słabo wyszło. Generalnie przesyłka bardzo mnie miło zaskoczyła. Cała skrzyneczka dodatkowo zawinięte w miękki materiał, zapakowana w elegancjkie pudełko. Więc było zabezpieczone by nic się nie porysowało etc. Jego zawartość też mi się spodobała - mądrości spisane na drewnianej tabliczce, do tego przetłumaczone na nasz język (formie papieru) no i samo pióro. Pisze się rewelacyjnie, jest masywne, dość ciężkie. Dla mnie to są same zalety. Zdecydowanie lepiej mi się takimi pisze niż jakimiś 'chudzinkami'. Co do pisma - nie ma sprawy. Napiszę coś zarówno moim obecnym atramentem Graf von Faber-Castell oraz dla porównania Cobalt Blue tego samego producenta. Za takim walcowym również się rozglądałem. Z racji tego, że pióro ma dużą średnicę to trudno coś dobrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Bardzo dziękuję, jak już mówiłam, intrygował mnie ten gagatek. A jak walec to najlepiej z gąbeczką w środku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts