visvamitra Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Próbkę Gris de Payne zassałem od Thornfield. Dziękuję. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Gris de Payne Opakowanie: kałamarz o objętości 40 ml lub saszetka o pojemności 50 ml Cena: 4 euro za saszetkę, 6 euro za kałamarz. Atrament trzeba sprowadzać z Francji, co generuje dodatkowe koszty Nasycenie: umiarkowane Przepływ: dobry Cieniowanie: zauważalne, w moim odczuciu mało ciekawe Jakość linii: dobra, GdP nie rozłazi się na boki ani nie rozlewa po kartce Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze - w zeszytach do Sudoku drukowanych przez Technopol. Nie przebija na Oxfordzie ani na Mondi. Na innych papierach nie próbowałem i próbował nie będę, bo kolor zupełnie mi nie odpowiada. Strzępienie: strzępi trochę na wszystkich papierach. Żeby to trochę zauważyć, trzeba jednak pochylić się nad kartką z lupą. Wysychanie: niecałe 10 sekund wysycha kreska pozostawiona blaszką B Pilota 78G. Przypuszczam, że w "mokrych" piórach czas ten będzie dłuższy, ale tego nie sprawdziłem. MOJA OCENA: nie mój klimat. Tragedii nie ma, ale NIE kupiłbym go dla siebie. SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Bardzo dobry test Łukaszu, przeczytałem z przyjemnością. A kolorek, jak się domyślasz... piękny, piękny i jeszcze raz świetny. Ostatnio zatankowałem nim Sheaffera i śmigał, że aż miło było patrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Akszugor, to tą szarością zachwycał się Wojciech na naszym spotkaniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Nie, nie, to był Iroshizuku Fuyu-Syogun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 kolejny nie dla mnie, trochę przypomina Sheaffera BB. Akszugor, chcesz naboje Sheaffera? bo ja ich nie wypiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Akszugor, chcesz naboje Sheaffera? bo ja ich nie wypiszę. Nawet nie powinnaś pytać Ostatnio zachwycił mnie również.... Diamine Grey. Wspaniały, czysty szary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Oj tam wiesz, trochę dymu trzeba zrobić wyślę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 fajniutki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted June 24, 2014 Author Report Share Posted June 24, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts