infidelity Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Dłuższy czas temu bardzo spodobał mi się Pelikan M400. Po obejrzeniu sporej ilości zdjęć i aukcji na ebay'u stwierdziłam że najwyraźniej część piór pomiędzy kolorowymi paskami ma półprzezroczyste elementy - wydaje mi się że taki efekt widziałam tylko w modelach w zielone paski. Wygląda to tak: I teraz pytanie: czy to jest cecha charakterystyczna dla jakiegoś określonego czasu produkcji tego modelu, czy współczesne pióra są robione w ten sam sposób? Widziałam sporo zdjęć np. wersji w czerwone pasy ale zawsze wyglądało na to że to czerwono-czarna przekładanka bez przezroczystych elementów. Wiem z forum że przezroczysta jest wersja biało-żółwiowa ale akurat nie takiej szukam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Z tego co wiem, to takie przezroczyste fragmenty ma każdy paskowany Pelikan. Chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Widziałem w czarne pasy i wolna przestrzeń była przeźroczysta. Mam w zielone, brązowe i szylkretowe i na pewno jest przeźroczystość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrsajnog Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Ja mam wersję z niebieskie paski produkowaną współcześnie i korpus również jest przezroczysty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
infidelity Posted January 22, 2014 Author Report Share Posted January 22, 2014 No i już wszystko wiem - dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts