Trebreh Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Witam, Chciałbym spytać o pióra Regal, wiem że kilka osób nabyło drogą kupna i pisze tymi piórami. Chciałbym spytać o dwa kokretne modele, czy ktoś może używał tych piór i jakie ma wrażenia, czy jest jakiś atrament który nie jest kompatybilny z tymi piórami? - Regal British Museum - Regal Hadrian planuje zakup "jakiegoś" pióra tej firmy. Liczę na jakieś wrażenia użytkowników dotyczące tych modeli lub sugestie dotyczące innych modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 miałem jedno pióro tej firmy - Regal Ritz lub coś podobnego. Pisał bardzo dobrze, ale po jakimś czasie zrobił mi się za cieńki do majej ręki. Stalówki IPG ale te z wysokiej półki piszące wyśmienicie. Zresztą Regal bardzo się chlubił tymi stalówkami. Nie wiem jak jest w wyższych modelach, ale jakość tych piór jest rewelacyjna. To tajwańskie pióra (chyba). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trebreh Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 miałem jedno pióro tej firmy - Regal Ritz lub coś podobnego. Pisał bardzo dobrze, ale po jakimś czasie zrobił mi się za cieńki do majej ręki. Stalówki IPG ale te z wysokiej półki piszące wyśmienicie. Zresztą Regal bardzo się chlubił tymi stalówkami. Nie wiem jak jest w wyższych modelach, ale jakość tych piór jest rewelacyjna. To tajwańskie pióra (chyba). Dzięki za informację. Liczyłem na gorącą dyskusję, masę dobrych rad oraz doświadczeń w temacie Regal ale kupię coś w ciemno może nawet dwa i stanę się forumowym "ekspertem - użytkownikiem" od Regali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Na forum pojawiały się już pozytywne opinie o piórach Regal, więc myślę, że ryzyko zakupu niewielkie, a ekspert na pewno się przyda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Zgadzam się z przedmówcą. Ja sam Regala nie miałem, ale moje tajwańskie pióro Tenny to udany wynalazek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Zajrzyj tu: http://logolife.wordpress.com/category/piora/regal-piora/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 A to moje: Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts