Akszugor Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 TEST - Diamine Majestic Blue Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 faktycznie, piękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Akszugor, po twoim teście tego atramentu, choć już go gdzieś widziałem potwierdzam moje watpliwości, ten atrament który ja posiadam z pewnościaą nie jest to << Majestic Blue >> choć również zakupiony w Abernatopen z początku tego roku. Ten który ja mam, jest bardziej zbliżony do barwy atramentu (Teal 10099) w tym samym sklepie. Wiec przypuszczalnie tak jak pisałem że musiała nastąpić pomyłka na lini produkcyjnej, no i dwa flakoniki dostały sie do mnie Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 Może to wina stalówki, brudnego pióra? A może to zmiana w produkcji lub "unowocześnienie linii". Moższe dać próbkę? Tekst + kleksa rozmazanego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 to mały test, lecz fotografia daje zakłamanie od rzeczywistości, ale widać różnice pomiędzy Sargasso Sea który jest typowo ciemnym granatem a Majestic Blue który jest jaśniejszy wraz z domieszką turkusu i delikatnym odcieniem zieleni (na foto tego nie widac) ale w realu owszem < test na papierze ksero Navigator gramatura 160g/m > próby były robione na różnych papierach z mojej strony nic innego mi nie pozostaje jak szybko wyczerpać zapas i zapomnieć o tym inku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Faktycznie. Mocno inny.Może zmiany na lini produkcyjnej lub John dodał inne surowce do wymieszania Swoją drogą możesz się cieszyć, że masz inny, wyjątkowy kolorek (tak, wiem, nie podoba Ci się). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts