Ad@m Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Witajcie.Ostatnio urzekło mnie pióro Inoxcrom 2022. Byłem w papierniczym po atrament i zobaczyłem to pióro w kolorze wściekłej żółci. Akurat miałem wolne miejsce w piórniku, cena była niewielka więc wziąłem. Jak na sucho wybierałem pióro (były 3 w gablotce) stalówka była miękka i wygodnie się nią pisało. Po zalaniu atramentem okazało się że niestety, ale nie da się nim pisać zbyt komfortowo. Co chwilę przerywa. Płukanie niestety niewiele pomaga. Co ciekawe piórko przerywa, ale tylko w jednej pozycji, tj. stalówka nie przerywa gdy pisze się nią do góry nogami, atramentu nie brakuje gdy pisze się piórem postawionym pionowo, nawet stalówka wzięta bokiem pisze gładko. Przerywa tylko w pozycji normalnego pisania. Czy zalane Quinkiem, czy czerwonym Parkerem nic, dalej przerywa. Sądziłem że przy stalówce M nie będzie takich problemów. Macie jakieś rady? Jest jeszcze jedna sprawa, która mnie zastanawia. Stalówka po prostu leży na spływaku. Spływak jest wciskany w obsadkę na siłę, lecz stalówka po prostu na nim leży. Ostatnio gdy nabierałem atramentu i przy wyciąganiu zawadziłem stalówką o brzeg butelki, musiałem ją wyciągać z dna. Producent chyba słabo przemyślał to rozwiązanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Może to wina 'baby bottom'? http://www.richardspens.com/?page=ref/glossary/B.htm (druga pozycja) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Takie cuda bywają objawem niedopasowania stalówki do spływaka. Złego przylegania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ad@m Posted September 10, 2013 Author Report Share Posted September 10, 2013 Czy ja wiem. Gdy atrament jest na spływaku stalówka się trzyma, gdy atramentu jest niewiele stalówka trzyma się luźniej. Da się naprawić jakoś to przerywanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Wysłałem Ci PW parę dni temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ad@m Posted September 12, 2013 Author Report Share Posted September 12, 2013 Wiesz co, za pióro zapłaciłem 20zł. To się zwyczajnie nie opłaca. Poza tym jakoś nie mam zaufania do wysyłania czegokolwiek Pocztą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Polecone nie są złe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts