Evigt Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Witam. Posiadam dość stare pióro kulkowe Waterman Paris (w spadku po dziadku). Naszła mnie ochota, by znów pisać piórem wiecznym w jakiejś przystępnej cenie. Moje pytanie brzmi tak, jak w temacie. Co to za pióro konkretnie i za ile najwięcej mogę je sprzedać + gdzie najlepiej szukać na nie kupca, jeśli nie przez internet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 To w końcu ochota jest na pisanie czy na sprzedaż? PWF nie jest plrtalem aukcyjnym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicola Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 (edited) Napisała że chce sprzedać pióro KULKOWE by pisać WIECZNYM. I pyta się grzecznie co to za model i gdzie może z nim iść. Edited August 23, 2013 by Nicola Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Ok, zmyliło mnie to, że potem napisane jest 'za ile sprzedać to pióro'. Przepraszam, po prostu jestem cięty na ludzi 'dostałem-pióro-na-cośtam-to-się-zarejestruję-taki-jestem-cfaniak'. Źle zrozumiałem, mój błąd, przepraszam Co do sprzedaży, Internet jest chyba najlepszym rynkiem zbytu, gdyż łatwo dotrzeć do wielu nabywców. Ja bym wystawił na licytację na Znanym Portalu Aukcyjnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evigt Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 (edited) OK, nie ma problemu. Jednak nadal przydałaby mi się jakaś grubsza rozpiska odnośnie tego pióra, by nie sprzedawać kota w worku Edited August 23, 2013 by Evigt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Nie znam się na Watermanach. Perspective? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Jeśli pióro jest po Dziadku to ja bym nigdy w życiu nie sprzedawał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evigt Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 Po dziadku mam wiele innych, bezcennych rzeczy, o których sprzedaży nie ma mowy. Z piórem sprawa jest dla mnie zamknięta... Zdecydowałam, co z nim uczynię. Chyba, że będę szukać kupca przez pół roku. Wtedy uznam to za jakiś 'odgórny' znak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Witaj na forum Evigt, Twoje pióro to Waterman Exclusive w wersji/wykończeniu Cognac. Całkiem zgrabne Co do wartości, to ciężko ją jednoznacznie określić. Podejrzewam, że przybliżona cena transakcyjna będzie oscylowała w granicach 50-70 złotych. Chociaż trzeba pamiętać, że rynek potrafi sprzedawcy spłatać figla/zafundować niespodziankę. Powodzenia ze sprzedażą! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evigt Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 Bardzo dziękuję za ekspresową informację! Spodziewałam się wprawdzie, że uda mi się zarobić stówkę, ale i to dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts