Jump to content

Pióro Watermana - jaki to model i za ile mogę go sprzedać?

Evigt

Recommended Posts

Witam.

Posiadam dość stare pióro kulkowe Waterman Paris (w spadku po dziadku). Naszła mnie ochota, by znów pisać piórem wiecznym w jakiejś przystępnej cenie.

Moje pytanie brzmi tak, jak w temacie. Co to za pióro konkretnie i za ile najwięcej mogę je sprzedać + gdzie najlepiej szukać na nie kupca, jeśli nie przez internet.

post-2460-0-65372600-1377292772_thumb.jpg

post-2460-0-99905700-1377292779_thumb.jpg

Ok, zmyliło mnie to, że potem napisane jest 'za ile sprzedać to pióro'. Przepraszam, po prostu jestem cięty na ludzi 'dostałem-pióro-na-cośtam-to-się-zarejestruję-taki-jestem-cfaniak'. Źle zrozumiałem, mój błąd, przepraszam :) Co do sprzedaży, Internet jest chyba najlepszym rynkiem zbytu, gdyż łatwo dotrzeć do wielu nabywców. Ja bym wystawił na licytację na Znanym Portalu Aukcyjnym.

Po dziadku mam wiele innych, bezcennych rzeczy, o których sprzedaży nie ma mowy. Z piórem sprawa jest dla mnie zamknięta... Zdecydowałam, co z nim uczynię. Chyba, że będę szukać kupca przez pół roku. Wtedy uznam to za jakiś 'odgórny' znak.

Witaj na forum Evigt,

Twoje pióro to Waterman Exclusive w wersji/wykończeniu Cognac. Całkiem zgrabne :)

Co do wartości, to ciężko ją jednoznacznie określić. Podejrzewam, że przybliżona cena transakcyjna będzie oscylowała w granicach 50-70 złotych. Chociaż trzeba pamiętać, że rynek potrafi sprzedawcy spłatać figla/zafundować niespodziankę.

Powodzenia ze sprzedażą!