atuzi Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Kolejny Graf von F-C - tym razem tańszy - Intuition. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 zgrabne te piórka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uczeń Czarnoksiężnika Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Atuzi, nie wiesz jak byłbym Ci wdzięczny, gdybyś tak kiedyś zrobił podobny filmik porównawczy na temat piór Graf von Faber Castell Classic (np. Ebony). Albo serii Anello. Są bardzo wdzięczne, ale nigdy nie widziałem ich na żywo. Wymiary, waga, proporcje do innych piór. Gdyby Ci kiedyś wpadło któreś z tych piór w ręce.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted July 27, 2013 Author Report Share Posted July 27, 2013 (edited) Na razie nie dotarłem do Classic'ów czy Anello, ale przygotowuję film z Guilloche, które są trochę uboższymi wersjami tego modelu. Może jeszcze dziś uda mi się je wrzucić na YT. Edited July 27, 2013 by atuzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uczeń Czarnoksiężnika Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Guilloche mają stosunkowo cienki korpus. Nie orientujesz się czy wymiary Classiców są identyczne? Czy jedyne co różni obie serie to tylko jakość materiałów użytych do wykonania pióra, jedno/dwukolorowa stalówka i system zamykania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted July 28, 2013 Author Report Share Posted July 28, 2013 Trafiłem na opis, że sekcje i korpusy są wymienne, czyli sekcja z Classic pasuje do Guilloche i odwrotnie. Różnią się jeszcze detalami, pewnie ważnymi, jak końcówka korpusu Classic'a mam drobny skok, a w Guilloche go nie ma, Classic jest pokryty platyną a Gulloche rodowany. Tutaj znajdziesz więcej opisu porównawczego i zdjęcia: http://www.fountainpennetwork.com/forum/index.php/topic/97105-graf-von-faber-castell-classic-series-grenadilla-and-guilloche-series-sahara/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts