MarcinEck Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Ktoś ze znajomych upierał się że wspomniane w temacie atramenty różnią się barwą i charakterystyką. Ja nic podobnego nie zauważyłem. Ciekaw jestem jakie jest zdanie innych forumowiczów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Głaz mi z serca ściągasz - już myślałem, że - wstyd się przyznać - tylko ja nie widzę różnicy... [wyciąłem tekst mogący posłużyć jako temat do OT] Edited June 16, 2013 by Mariusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 tak sobie myślę, że jedyna różnica może wynikać z tego, że wersja z białą nakrętką mogła po prostu odparować trochę i się zagęścić, wtedy chyba kolor wychodzi bardziej nasycony. nie wiem dokładnie, nie sprawdzałam, ot babska logika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 tak sobie myślę, że jedyna różnica może wynikać z tego, że wersja z białą nakrętką mogła po prostu odparować trochę i się zagęścić, wtedy chyba kolor wychodzi bardziej nasycony. nie wiem dokładnie, nie sprawdzałam, ot babska logika. Faktem jest, że używany przeze mnie Pelikan Brillant Green (z białą czapeczką) z upływem lat zrobił się bardzo ciemny i intensywny. Ale nie porównywałem go z nowszym... Cieszę się, że Mariuszowi ulżyło, jako i mnie ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts