marlborasek21 Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Witam, potrzebuję pomocy. Jak mogę sprawdzić autentyczność mojego długopisu Montblanc 164? Gdzie to zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 pytasz o tego MB, za którego ręczysz w swojej aukcji, że jest oryginalny? świetnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 @Ann_gd - 10/10 ...a do kolegi @marlborasek21: PWF to NIE JEST platforma transakcyjna, ale forum. Targowisko to wbrew pozorom nie bazar, ani też nie chińskie centrum. Zanim będziesz chciał "okazyjnie" zbyć jakiś "rarytas" niewiadomego pochodzenia, miej na tyle przyzwoitości aby sprawdzić czy to faktycznie "rarytas". Miej też świadomość, że zaglądają tu osoby o dość szerokim spektrum wiedzy w zakresie piór wiecznych i barachła im nie wciśniesz. "Pasjonat" to nie jest synonim idioty. A względem oryginalności - MB to jedna z tych marek, którą chińskie fabryczki podróbek upodobały sobie najbardziej. Ze zdjęć, jakie wrzuciłeś na targowisku nic nie wynika. Mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że PUDEŁKO od długopisu BYĆ MOŻE jest oryginalne. Reszta? Ciężko stwierdzić. Jeśli faktycznie nie chcesz wciskać kitu, to przespaceruj się do salonu MB. Najlepiej z papierami (wiesz, gwarancja, dowód zakupu, takie tam pierdoletki). Tam Ci wszystko ładnie zweryfikują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 @nilfein, nawet nie wiesz, ile treści postu skasowałam, zanim poszedł. za dużo piany już mi pociekło w temacie o podróbkach, jedna aukcja tegoż użytkownika albo tu albo na starym forum została usunięta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 No, ja nie wytrzymałem, jak widać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 całkiem cenzuralnie Ci się ulało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts