rezeda Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Wie ktoś gdzie kupię to pióro? I jaka jest jego przybliżona cena? Możecie coś powiedzieć o tym piórze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 (edited) Choćby tu : http://allegro.pl/pi...2828265030.html opinia : ROTRING ESPRIT PO 2 LATACH UŻYTKOWANIA Opinię napisał(a) h/k dnia 21-03-2010 r. Dobre piórko. Poręczne, ergonomiczne, zmienna długość to kapitalna zaleta! Po 2 latach naprawdę dobrze mi się pisze, nawet raz nieco go zalałem korektorem, po mechanicznym i dość agresywnym czyszczeniu (lekkie wyginanie stalówki) pisze idealnie dalej! Jedyne zastrzeżenia mam do wyrabiającego się kapturka, które potem jest luźne i zbyt lekko się ściąga. Teleskop tez traci lakier, co wpływa na wygląd. ZALETY Niezawodność Ogromna wygoda WADY Plastikowe i wyrabiające się elementy trzymające kapturek zdrówka Edited December 6, 2012 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 (edited) I jeszcze kilka szczegółów: - to pióro nie jest już produkowane, - pewnego rodzaju kontynuacją tego modelu był Parker Esprit, też już chyba nieprodukowany. Edited December 6, 2012 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 No i podobno dużo gorsza jakość parkerowskiej podrobki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezeda Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 a czy można do niego włożyć konwerter? Bo np. do parkerowskiej podróbki pasują tylko krótkie naboje parkera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezeda Posted February 15, 2013 Author Report Share Posted February 15, 2013 I czy firma rotring produkuje w ogóle jeszcze pióra wieczne inne niż Artpeny? Bo ani na stronie producenta nie mogę znaleźć żadnych piór, ani w żadnych sklepach internetowych, na allegro też nie ma. Albo orientuje się ktoś przypadkiem czy gdzieś w Poznaniu w jakimś papierniczym nie będzie piór Rotringa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) jest jeszcze Core, ale wydaje mi się, że już również nieprodukowany, chociaż gdzieś w sklepach internetowych trafiłam, nie jest drogi, do 100 zł można chyba wyrobić. http://www.epiora.pl/produkty,producent-11-0,ROTRING.html Edited February 15, 2013 by Ann_gd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eileen Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 Dnia 6.12.2012 o 18:46, kerad napisał: No i podobno dużo gorsza jakość parkerowskiej podrobki. Parker Esprit nie jest podróbką pióra Rotring Esprit. Po kupieniu firmy Rotring przez Parkera powstał własny model Parkera oparty na tej samej zasadzie działania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eileen Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 Obydwa pióra, mimo że już od lat nie są produkowane, nadal można kupić na różnego rodzaju aukcjach w kraju i za granicą. Często są to egzemplarze fabrycznie nowe, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts