ArielN Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Pióro wieczne Gala 100 Stalówki Redis Soennecken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 (edited) Soennecken to firma produkująca od zawsze znakomite stalówki, a również pióra, które na aukcjach osiągają zawrotne ceny. Stalówka oznaczona S19 w ciągu lat ewoluowała, by ostatecznie osiągnąć taki wygląd. Przypomina trochę Sheaffer'owskie stalówki, ale też i stalówkę montowaną w Watermanie Liaison. Nie ma co prawda stalówki oznaczonej S4, ale stalówka S6 jest bardzo do niej podobna i stosowana była w piórkach szkolnych Soennecken S4 i Soennecken S6. Mam pióro Soennecken S6 w kolorze burgunda, które jest jednym z moich ulubionych piór. W droższych modelach piór produkowanych przez firmę z Bonn stosowano stalówki złote. Nie mam żadnego pióra z tej wyższej półki cenowej, ale mam stalówkę, którą zamontowałem w piórze Bohler Gold. Soennecken to firma godna zainteresowania i uwagi. zdrówka Edited October 19, 2012 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Tygrysi, srebrny Duofold wygląda fantastycznie! Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts