Ade Posted August 17 Report Share Posted August 17 Ja przygodę z piórami zacząłem w liceum od Pelikana Pura P40. Pióro pisało okropnie i strasznie się do niego zniechęciłem (moim zdaniem od nowości miało uszkodzoną stalówkę). Później po wielu latach gdy już pracowałem zawodowo trafiłem przez przypadek na Lamy Safari w jakimś sklepiku z upominkami. Okazało się że piszę idealnie w porównaniu do tego pelikana... Po kilku latach pisania Safari troszkę mi się znudziło to pióro i zacząłem szukać czegoś lepszego i to był błąd bo teraz skończyłem z mini kolekcją... Tak przy okazji. Co się dzieje z forum? Założyłem konto prawie rok temu ale przez większość czasu widzę komunikat że społeczność jest nie aktywna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ade Posted August 17 Author Report Share Posted August 17 (edited) Ach... Pewnie powinienem napisać, jakim narzędziem zbrodni się teraz najchętniej posługuje. Jest to składak-samoróbka: Jinhao 100 centennial + FPR #6 Chrome EF Ultra Flex Edited August 17 by Ade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted August 18 Report Share Posted August 18 Witaj @Ade, ja też jestem zaniepokojony (delikatnie mówiąc) upadkami serwera Forum,😨. Ale do sedna, też jestem zwolennikiem klasyków z klasyczną stalówką, chociażby przez modyfikację😉, też posiadam J100 centenniala, ale tego akurat nie modyfikowałem, zbyt dobrze się sprawuje, szkoda by było😄. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ade Posted August 18 Author Report Share Posted August 18 Z klasyki to bym wolał oryginalnego DuoFolda parkera 🙂. J100 to był czysty przypadek. Jakiś czas temu chciałem wypróbować pióra, które mają elastyczne stalówki. Skończyło się na tym że kupiłem same elastyczne stalówi i potrzebowałem w coś je włożyć. Kupiłem kilka różnych piór Jinhao do testów. W końcu wybrałem J100 za wygląd nawiązujący do klasyki i za stalówkę #6 którą łatwo wymienić 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted August 18 Report Share Posted August 18 @Ade, Duofolda to kożdy by wolał, ale cóż, życie..., ale zdarzają się szczęśliwe przypadki, małe a też cieszy😀 https://www.piorawieczneforum.pl/topic/15389-pióra-które-cieszą-oko-i-łagodzą-ostre-stany-piórozy-😀/?do=findComment&comment=202985 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ade Posted August 19 Author Report Share Posted August 19 Widzę @Klerk że naprawdę spodobało ci się to pióro 🙂. Ja na początku natknąłem się na J100 potem dopiero zorientowałem się że jest to klon. We Wrocławiu miałem okazję zobaczyć oryginał na żywo w wersji pomarańczowej i muszę powiedzieć że byłem trochę rozczarowany. Ten pomarańczowy kolor tak często występujący w materiałach marketingowych wygląda dużo ładniej na zdjęciach, w sklepie już mnie nie zachwycił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts